Hardlopen

5 redenen om je telefoon mee te nemen tijdens hardlopen

5 redenen om je telefoon mee te nemen tijdens hardlopen

Vind jij het vervelend om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen? Dan ben je zeker niet de enige. Toch is het verstandig om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen. Dit zijn de vijf meest voorkomende redenen waarom hardlopers de mobiele telefoon meenemen tijdens een rondje rennen.

Bereikbaar zijn

De meest genoemde reden waarom bijna iedereen zijn telefoon meeneemt is om bereikbaar te zijn. Mocht er onverhoopt wat gebeuren tijdens je hardlooprondje, zoals bijvoorbeeld dat je later thuis bent kan je dat laten weten. Het kan ook zijn dat er thuis iets gebeurd en met je telefoon op zak kan het thuisfront jou bereiken.

Foto’s maken tijdens je hardlooprondje

Tijdens trailrunnen loop je door de mooiste natuurgebieden. Het zou zonde zijn als je dat niet kan vastleggen en je neemt tijdens je hardlooprondje ook niet je spiegelreflex camera mee. Met je smartphone kan je prima foto’s schieten van de mooie uitzichten.

Hardlopen met muziek

Veel hardlopers lopen graag met muziek. Uiteraard kan je een iPod meenemen, maar je kan ook je telefoon meenemen tijdens het hardlopen. Ik loop graag met mijn favoriete playlist van Spotify en daarom heb ik altijd mijn telefoon bij me.

Met je telefoon gegevens bijhouden hoe je hebt gelopen

Als je geen sporthorloge hebt is een mobiele telefoon ideaal om bij te houden hoe je hardlooprondje is gegaan. Je hebt verschillende hardloopapps die dit voor je bijhouden, zoals Strava, Nike+ en RunKeeper. Je hoeft dus geen dure sporthorloge aan te schaffen om je gegevens bij te houden.

De weg terug vinden met je telefoon

Als je gaat hardlopen op onbekend terrein is de kans dat je weg kwijt raakt aanwezig. Met de telefoon bij de hand is het makkelijk om via GPS de weg terug te vinden. Met GPS kan je ook kijken hoe lang je rondje gaat zijn of kan je vooraf al bekijken of je een onbekende weg kan inrennen zonder dat die doodloopt.

Om welke redenen neem jij je telefoon mee tijdens het hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *