Reviews

Review – welke eiwitrepen komt als beste uit de test?

Review van verschillende proteine bars en herstelsnacks

Om te herstellen zijn eiwitten nodig. Je kan extra eiwitten innemen door bijvoorbeeld een eiwitreep te eten. Er zijn echter veel verschillende herstelsnacks op de markt. Welke is nou echt de beste? En zit er eigenlijk wel verschil tussen de proteinebars van verschillende merken? Ik ging op onderzoek uit en testte  6 verschillende eiwitrepen die gewoon in de supermarkt te koop zijn. 

Proteine bar van Isostar voor extra eiwitten

6. Isostar – Powerplay Protein

De high protein van Isostar bevat in vergelijking met andere eiwitrepen een stuk minder eiwitten, namelijk maar 8,8 gram. Wel is er aantal koolhydraten aan toegevoegd, zodat je alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt na het hardlopen. 

Deze proteïne bar is bij de AH te verkrijgen voor € 1,15 per stuk

Powerbar proteine bar voor extra eiwitten

5. Powerbar – Protein Plus eiwitreep

Deze herstelreep bestaat uit 30% eiwit en dit komt neer op 17 gram eiwitten. Ze zijn in verschillende smaken te verkrijgen. Daarnaast bevat deze weinig koolhydraten, vergeleken met andere repen. Na het trainen vul ik ook graag mijn koolhydraten aan en dan komt de Powerbar – Protein Plus het slechtste uit de test.

De Powerbar – Protein plus is bij de AH te verkrijgen voor € 2.25 per stuk. 

Herstelsnack van Trek met kokos smaak

4. TREK – Protein Flapjack herstelsnack

Vergeleken met andere eiwitrepen bevat deze relatief weinig eiwitten, namelijk maar 10 gram. Dat vind ik persoonlijk net te weinig na een zware training. Deze herstelsnack is wel volledig vegan en glutenvrij, wat voor veel vegan sporters dan weer heel goed nieuws is! 

De protein flapjack is voor € 3,29 te verkrijgen bij verschillende webshops of bij de AH.

High protein herstelsnack van Vifit Sport

3. Vifit Sport – High Proteine Bar

Sinds een tijdje heeft het merk Vifit ook sportvoeding in haar assortiment. De High Protein bar bevat 20 gram eiwitten en dat is precies wat je nodig heb na het hardlopen. Daarnaast zijn er ook vitamine D, kalium en magnesium toegevoegd, die bijdragen aan het goed functioneren van je spieren.

Deze herstelsnack is te verkrijgen bij de AH voor € 2,29 per stuk.

Fulfil proteine bar met witte chocolade smaak

2. Fulfil – Vitamin & Protein bar

Deze eiwitreep bevat 20 gram eiwitten per reep. Naast de eiwitten zijn er ook verschillende vitamines toegevoegd. De extra vitamines zorgen voor een betere spierherstel. De meeste herstelrepen hebben een chemische nasmaak, maar dat heeft deze zeker niet. 

Ze zijn te verkrijgen voor € 1,80 per stuk bij verschillende webshops.

Beste eiwitrepen van Body & Fit - Perfection bar

1. De beste eiwitreep – Body & Fit – Perfection bar

In deze crunchy bar zit 20 gram eiwit per reep. Dat zijn voldoende eiwitten die je nodig heb na een run. Daarnaast zijn er geen extra suikers aan toegevoegd. Voor deze test heb ik de raspberry white chocolate geprobeerd en moet zeggen dat hij nog best lekker is.

Deze eitwitreep kost ongeveer € 1,25 per stuk.

En de beste eiwitrepen zijn geworden …

De Body & Fit – Perfection bar is voor mij de winnaar. Het bevat de juiste voedingstoffen die mijn lichaam nodig heeft na een zware training. De prijs is vergeleken met andere eiwitrepen ook het laagst en daarom gebruik ik tegenwoordig na elk rondje zo’n herstelreep. De Fulfil – Vitamin & Protein vind ik qua smaak de lekkerst, maar is iets duurder dan de perfection bar. Daarom heeft deze herstelreep een mooie tweede plaats gekregen.

Welke eiwitreep neem jij na het hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *