Home Trailrunkalender Gelderse Poort Trail
Gelderse Poort Trail - Trailrunkalender

Gelderse Poort Trail

Binnen de prachtige uiterwaarden van de rivier de Maas zijn we op bezoek bij de bewoners. Vele grazers, vogels en andere bijzondere fauna treffen we aan op de verschillende afstanden van de Gelderse Poort Trail. Een enorme verrassende variatie in paden en stiekem toch wat hoogtemeters.

Twintig jaar geleden graasden hier nog koeien; hierna gaf Staatsbosbeheer wind, water en dieren vrij spel. Je loopt tussen wilde paarden, koeien en ruigtes van zand, gras, doornen en waterplassen. Dit rivierenlandschap is puur natuur, wild, ruig en en grof. Dit is geen gemakkelijke trail. De schuinte maakte zwaar. De stand van het water bepaald je pad. Het is stoer en uitdagend.

Parcours van de Geldserse Poort Trail

Laarzen aan! In de Gelderse Poort Trail, aan de oevers van Rijn en Waal achter Nijmegen, zijn ze nodig! Twintig jaar geleden graasden hier nog koeien; hierna gaf Staatsbosbeheer wind, water en dieren vrij spel. De rivieren vormden duinen, en de wilde paarden en runderen boetseerden een mozaïek van graslanden, ruigtes en waterplassen. Dit rivierenlandschap is puur natuur.

In de Gelderse Poort kun je overal struinen buiten gebaande paden. En wie weet stuit je dan wel op een kudde galloways. In de winter vormt de dijk langs de Waal een prachtige tribune om de overwinterende ganzen te bekijken; het zijn er soms meer dan 150.000! In de schemer is de kans het grootst om bevers tegen te komen. En overal op de oevers vind je sporen van een bevermaal. 

Het gebied

In de Gelderse Poort kun je bijna overal struinen buiten gebaande paden. En wie weet stuit je dan wel op een kudde runderen. Zomers zwerf je over rivierduinen vol bloemen, in de herfst zitten er lepelaars en zilverreigers. In de winter vormt de dijk langs de Waal een prachtige tribune om de overwinterende ganzen te bekijken; het zijn er tienduizenden! In de schemer is de kans het grootst om bevers tegen te komen. Op de oevers vind je vooral in de herfst en winter hun sporen.

Urenschema

Starttijden

10:15
42 & 50 km starttijd
10:45
30 km starttijd
13:00
7 & 10 km starttijd

Datum

26 jun 2021
Expired!

Tijd

09:00

Kosten

vanaf 10,00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

10 km,
30 km,
42 km,
50 km,
7 km

Locatie

Wilderniscafé De Waard van Kekerdom
Weverstraat 94, 6579 AG Kekerdom
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven