Home Trailrunkalender Graef Castricum Trail
Graef Castricum Trail 2020

Graef Castricum Trail

Tussen Wijk aan Zee en de Schoorlse Duinen ligt ruim 7.300 hectare duingebied, het Noordhollands Duinreservaat. De diversiteit en afwisselende omgeving van dit gebied maakt het tot een prachtig decor voor een nieuwe trail van de organisatie van o.a. de Vuurtorentrail en de Veluwezoomtrail. Het gebied kent een omvangrijke geschiedenis en een aantal bekende adellijke heersers zoals Koning Willem I en de Graef van Egmond. De Graef Castricum Trail is dan ook een adellijke knipoog naar deze geschiedenis. Het Noordhollands Duinereservaat is een belangrijk waterwingebied voor Noord Holland en wordt beheerd door PWN.

Graef Castricum Trail logo

De Graef Castricum Trail neemt je over verschillende afstanden (Kidstrail – 6 km – 11 km – 23 km – 35 km en GPX ULTRA 60 – Cani Trail 6 km – Cani Trail 11 km – Cani Trail 23 km) mee over het strand, door de duinen, langs de meren en het bos van Castricum en omgeving. De diversiteit in ondergrond, een flink aantal ‘single tracks’ en verschillende duinen en heuvels maken de trail zowel uitdagend als mooi. Ook hier kunt u de stoere kidstrail door een mooi stukje duingebied verwachten.

Parcours van de Graef Castricum Trail

Naast de serie Kids Trails zijn er 5 afstanden die deels over dezelfde routes lopen. Alle routes behalve (een deel van) de GPX ULTRA 60 zijn gemarkeerd. De 6 km Snuffeltrail is voor de echte recreant en een eerste kennismaking met trailrunning. De route van de 11 km (Start 2 Trail) loopt door de bossen, duinen en strand aan de noordkant het informatiecentrum De Hoep en een pittige klim met als beloning een prachtig vergezicht over de omgeving rond Castricum. De 23 km en 35 km voeren door het diverse en grillige duingebied in de richting van Egmond aan Zee.

Via het strand steken deze routes door naar het bijzondere infiltratiegebied aan de zuidkant van het gebied om vervolgens de route via het bos en een pittige klim af te ronden. Deze routes kennen een flink aantal klimmetjes, welk in combinatie met strand en duin de route uitdagend maken. De route van de GPX ULTRA 60 is (deels) niet gemarkeerd en zal gelopen worden door middel van eigen meegebrachte GPS-instrument. De deelnemers van de GPX ULTRA 60 zullen allen voorzien word. De GPX ULTRA 60 voert door het hele Noorhollands Duinreservaat en is door de enorme diversiteit die dit gebied te bieden heeft een ware traktatie.

Urenschema

Starttijden

07:00
60 km starttijd
10:30
35 km starttijd
10:45
23 km starttijd
11:15
6 km starttijd
11:30
11 km starttijd

Datum

20 nov 2022
Expired!

Tijd

07:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

11 km,
23 km,
35 km,
6 km,
60 km

Locatie

Sportpark De Duinloper
Zeeweg 4, 1901 NZ Castricum
Locaties
CAIRN ADVENTURES

Organisator

CAIRN ADVENTURES
Email
info@cairnadventures.nl
Website
https://cairnadventures.nl/
Inschrijven