Home Trailrunkalender Groote Heide Trail
Groote Heide Trail - Trailrun kalender 2020

Groote Heide Trail

Met een start vanuit Geldrop wordt je meegenomen over de mooiste paadjes van de Groote Heide. De Groote Heide Trail blijft in het gebied tussen Geldrop, Valkenswaard, Leende en Heeze. De routes grenzen aan de Leenderbos Trail en de Strabrechtse Trail. Een zeer afwisselende route met vennetjes, bos en zandpaden, heide en bossen en vooral veel single tracks.

Leenderheide

De Leenderheide is een bijzonder fraai gebied dat aan vrijwel alle kanten door andere natuurgebieden wordt omsloten. Het is echter deels van zijn omgeving afgesneden door autosnelwegen. Om dieren de gelegenheid te geven deze barrières te nemen zijn ecoducten aangelegd. Wandelaars en fietsers hebben de beschikking over drie viaducten. De Leenderheide is 333 hectare goot en ligt op het grondgebied van de gemeenten Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo. Het is in beheer bij Brabants Landschap. De heide wordt hier en daar afgewisseld door kleine bosjes met dennen en (soms) vliegdennen. Rond de vennen groeien onder andere klokjesgentiaan en kleine zonnedauw.

Valkenshorst

Indrukwekkend en bijzonder in dit mooie gebied zijn de enorme vis(kweek)vijvers die sinds 1900 in het dal van de Tongelreep zijn uitgegraven. Een  initiatief van de baron van Tuyll van Serooskerken van Heeze, later voortgezet door de Heidemij. Ook het uitgestrekte natuurlijke Greveschutven werd als visvijver ingericht. De vijvers staan weliswaar met elkaar in verbinding maar zijn gescheiden door dijkjes en sluisjes. Vanwege de grote natuurwaardes en de kwetsbaarheid daarvan zijn grote delen van het gebied afgesloten voor publiek.

Urenschema

Starttijden

09:00
50 km starttijd
10:00
38 km starttijd
11:00
28 km starttijd
12:00
21 km starttijd
13:00
10 km starttijd

Datum

10 jun 2023
Expired!

Tijd

10:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

10 km,
21 km,
28 km,
38 km,
50 km

Locatie

Groote Heide
Zwembadweg 15, 5663 PL Geldrop
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven