Home Trailrunkalender Ooievaarstrail
ooievaarstrail - Trailrunkalender Nederland

Ooievaarstrail

Het parcours van de Ooievaarstrail loopt door drie unieke natuurgebieden: Het Ooievaarsnest, de Hoevens en de Regte Heide welke alle drie ten zuiden van Tilburg/Goirle liggen. Je loopt door bossen, over heidevelden, langs het ven de ‘Halve Maan’ en een ‘nat’ beekdal’. Dit alles vormt het decors van deze zeer afwisselende trail. 

In het voorjaar kan het parcours van de Ooievaarstrail op enkele plekken bijzonder nat zijn. Dit komt omdat men bewust het gebied nat houdt om zo de Ooievaars een goede habitat te bieden. Je kunt kiezen uit een  10 km – 16 km – 21 km – 25 km trail. Aantal hoogte meters op de 25 km circa 78 meter. De start en finish vinden plaats bij het restaurant de Rovertsche Leij, Gorpsbaantje 1, Goirle.

Het Ooievaarstrail gebied

Ooijevaarsnest is de naam van een natuurgebied ten zuiden van Goirle/ Tilburg. Het gebied is eigendom van de Stichting Brabants Landschap.

Ooijevaarsnest is gelegen op een dekzandrug tussen het dal van de Poppelse Leij in het oosten en de Rielse Lei in het westen, met het Riels Laag. Aan de overzijde van de Lei ligt het landgoed De Hoevens. Ten noorden vindt men het natuurgebied Halve Maan. In het zuiden vindt men, langs de Poppelse Lei, het natuurgebieden Egelbroeken en de Regte Heide.

Datum

19 mrt 2023
Expired!

Tijd

10:30

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

10 km,
16 km,
21 km,
25 km

Locatie

Roovertsche Leij
Gorps Baantje, 5051 PX Goirle
Locaties
Brabantse Trail Serie

Organisator

Brabantse Trail Serie
Email
Info@brabantsetrailserie.nl
Website
http://brabantsetrailserie.nl/
Inschrijven