Home Trailrunkalender Schuitwater Trail
Schuitwater Trail - Trailrunning events

Schuitwater Trail

Het Schuitwater. Ooit was er een oude Maasgeul, nu is er stilstaand water. En dat water is een moeras geworden waar je door mag trailen. Tijdens de Schuitwater Trail kom je over prachtige bruggetjes die zich kronkelend een weg banen langs riet, kikkers en allerlei moerasplanten. Steek je door dan belandt je plots op de heide, met grote Grazers en fraaie eenzame bomen. Om dan (net zo plots) uit te komen in een eeuwenoud bos. Een bos dat ruw is, ongeordend, doorleefd en pittig. 

Hogerop liggen zandgronden bedekt met bossen, heidevelden, vennen en akkers. En vergis je niet, er is hier niet veel vlak. Er zijn heel veel venijnige klimmetjes. Het Schuitwater is uniek door de variatie van zeer natte tot kurkdroge gebieden. De Start is bij een idyllisch plekje, en door een lange donkere “tunnel” kan jij dit avontuur ook meemaken. 

Het Schuitewater Trail gebied

In het Schuitwater komen ook droge gebieden voor. Ze bestaan uit kleinschalige loof- en naaldbossen, voedselarme graslanden, droge en vochtige heideterreinen en een aantal vennen. Paarden houden hier het gras kort.

Urenschema

Starttijden

12:00
19 km starttijd
13:00
7 & 12 km starttijd

Datum

28 mrt 2020
Expired!

Tijd

11:00

Kosten

vanaf 10,00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

12 km,
19 km,
7 km

Locatie

Theetuin de Roode Vennen
Horsterweg 20, 5872 CD Broekhuizen
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven