Home Trailrunkalender Stroese Heide Trail
Stroese Heide Trail

Stroese Heide Trail

Je bezoekt als deelnemer, van de Stroese Heide Trail, de bossen en hei richting Stroe en komen ook in het hart van het gebied bij het Kootwijkerzand. De helft ervan stuift, de andere helft is begroeid met mossen en grassen. Net als de ‘echte’ woestijn kent het Kootwijkerzand extreme temperatuurverschillen.

Het parcours van de Stroese Heide Trail

De Stroese Heide ligt centraal op de Veluwe tussen Kootwijk en Stroe. Het gebied kenmerkt zich door licht glooiende heuvels en stuifzand. Er is veel wild te vinden en een grote diversiteit aan natuurschoon. Grafheuvels, beekjes en natuurlijk prachtig heidebegroeiing. Ook hier heeft Trail Running Europe in samenwerking met Staatsbosbeheer en de boswachter een bijzonder mooie route uitgezet. Over kleine paadjes, door het bos, langs vennen en heide. Je kunt hier kiezen voor een 11 of een 23K en voor beiden afstanden is er ook deelname met honden, cani-trail mogelijk.

De Veluwe

Bij de Veluwe denken we meteen aan bos, maar er is méér. Heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden tot aan de horizon. Het is een prachtig gebied om te fietsen, wandelen en paardrijden.

In het hart van het gebied ligt een samenzwering van zand en wind: het Kootwijkerzand. In de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo gaan natuur en houtoogst hand in hand. En het Speulderbos staat bekend om zijn eeuwenoude ‘dansende’ bomen. In het zuidwesten van de Veluwe gaan stuwwalbossen van eiken, beuken en berken langzaam over in akkers en graslanden, die uitkomen bij de Rijn en de IJssel.

Urenschema

Starttijden

12:00
23 km starttijd
12:15
23 km Cani starttijd
13:00
11 km starttijd
13:15
11 km Cani starttijd

Datum

20 jun 2020
Expired!

Tijd

11:00

Kosten

vanaf 15,00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

11 km,
23 km

Locatie

Camping Harskamperdennen
Houtvester van Het Hoffweg 25, 3775 KB Kootwijk
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven