Home Trailrunkalender Twentse Smokkeltrail
Twentse Smokkeltrail

Twentse Smokkeltrail

In de rechtbank van Almelo werden vaak smokkelaars voorgeleid. Ze deden altijd alsof ze van niets wisten. Daarom sprak de rechter op een gegeven moment de volgende woorden uit tegen de verdachte: “Ik kom uut Losser en weet van niets”! Dit leidde tot de naam van de trailrun: de Twentse Smokkeltrail, die volledig gewijd is aan smokkelen.

Beschrijving trailruns 27 km of 14,5 km

De start van de trail vindt plaats op onze accommodatie en brengt je allereerst langs de sportvelden naar het historische erfgoed van Erve Kraesgenberg, waar verschillende oude gebouwen te bewonderen zijn. Na het trotseren van hindernissen in een paardenrijhal, voert de route door het prachtige Dinkeldal, gedeeltelijk langs de meanderende Dinkel en langs oude boerderijen. Je passeert een klootschietbaan en verkent het natuurgebied de Zandbergen, met smalle slingerende bospaden, enkele hoogteverschillen en een kleine zandverstuiving. Vervolgens kom je bij de eerste grenswachter aan bij de grensovergang, waarna de route je rondom het schilderachtige Duitse klooster Bardel leidt.

Terwijl je op weg bent naar het verste punt van de 27 km trail, doorkruis je het Bentheimer Wald (Let op: er kunnen wilde zwijnen aanwezig zijn). Je steekt paden over in de buurt van een zandafgraving en keert weer terug naar Nederland, waar je opnieuw moet oppassen om niet gesnapt te worden door de grenswachters. Vlak voor de grensovergang voegt de 14,5 km trail zich weer bij de route. Via een smal pad langs de Dinkel kom je weer langs een boerenerf (met een imposante stier!) en loop je door de weilanden naar de finish op onze accommodatie.

Beginnen met trailrunnen tijdens de Twentse Smokkeltrail

Wil je beginnen met trailrunnen? Geniet op een comfortabele manier van het mooiste gedeelte van de trail: laat je 10 km voor de finish op een unieke Twentse wijze afzetten met paard en wagen! Het verzamelpunt bevindt zich bij de achteruitgang van de atletiekbaan aan de Gildehauserweg.

Je wordt vervoerd naar de prachtige startlocatie bij het Duitse klooster Bardel. Daar begint het avontuur en voeg je zich na 500 meter bij het parcours van de lange trailrun. Deze trailrun leid je eerst naar het verste punt van de route, dwars door het Bentheimer Wald (wees voorzichtig met wilde zwijnen!). Via paden langs een zandafgraving keer je terug naar Nederland, waar je boter de grens moet smokkelen en dus moet oppassen om niet gepakt te worden door de grenswachters. Vervolgens ga je over een smal pad langs de Dinkel en passeer je een boerenerf (met een enorme stier!). Tot slot loop je door weilanden naar de finish.

Urenschema

Starttijden

12:30
27 km starttijd
13:15 - 14:00
10 km starttijd
13:30
14,5 km starttijd

Datum

05 nov 2023
Expired!

Tijd

09:15

Meer informatie

Meer informatie

Afstanden

10 km,
14 km,
27 km

Locatie

Stichting Man
Nilantspad 3, 7581 BA Losser
Locaties
Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *