Home Trailrunkalender Amerongse Berg Trail
Amerongse Berg Trail - Trailrunning events

Amerongse Berg Trail

De bossen rond de Amerongse Berg zijn bijzonder. Met de kenmerkende Eenzame Eik en de oude bomen ervaren we de historie en veelzijdigheid van deze bossen. Een natuurgebied waar je vele hoogtemeters kunt lopen. De Amerongse Berg Trail heeft vele single tracks, bosbaden en zelfs afgewisseld door stukken heide. Een prachtig stuk natuur midden op de Utrechtse Heuvelrug. De routes zijn afgestemd met de beheerders van het gebied. Een uitdagend gebied waarbij je kuiten op de proef worden gesteld. We organiseren een zomer en een wintereditie, twee verschillende werelden in dezelfde omgeving.

Het parcours van de Amerongse Berg Trail

Laat je verrassen door de afwisselende natuur en het uitzicht vanaf de Elsterberg tijdens deze trail door het Amerongse Bos in Utrecht. In het voorjaar ruik je de lente en geniet je van de zangvogels en het frisse groen.

Het leukste aan deze route is de afwisseling. Loop je op het ene moment nog door het dichte bos, het volgende moment sta je opeens op een open stuk heide of kijk je uit op de watervogels in het markante Egelmeer.

Na een goede klim sta je bovenop de Elsterberg. Het is het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, een overblijfsel van de IJstijd. Bij helder weer kun je zelfs 20 kilometer voor je uit kijken. Je ziet de top van de Lange Jan in Amersfoort en de witte windmolens aan de dijk in de Flevopolder.

Urenschema

Starttijden

12:00
20 km starttijd
13:00
10 km starttijd

Datum

15 jan 2023
Expired!

Tijd

09:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

10 km,
20 km

Locatie

Bosrestaurant Het Berghuis
Veenseweg 28, 3958 ET Amerongen
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven