hardlooptraining

Om je doelen te behalen, het uitlopen van die ene wedstrijd of een nieuw persoonlijk record lopen, is vooral de weg er naar toe belangrijk. Met het juiste hardloopschema's en extra hardloop training tips wordt het behalen van je sportieve doelen een stuk makkelijker.

Meer training tips & hardloopschema's

Training is de weg naar succes

Een hardloopwedstrijd duurt maar één dag, maar alle hardloop trainingen die daar voorafgaand duren veel langer. Het is daarom belangrijk om ook tijdens de trainingsuurtjes het plezier in hardlopen te houden. De weg naar succes is meestal een zwaardere opgave dan het succes zelf.

Om het meeste uit de trainingen te halen, zijn er verschillende methodes om specifieke doelen te behalen. Ben je net begonnen met hardlopen en wil je 5 kilometer achter elkaar kunnen lopen, of wil je de marathon binnen de 4 uur afleggen?

Al deze methodes, zoals interval trainingen, duurlopen, tempolopen, hersteltrainingen, en nog veel meer, komen uitgebreid aan bod. Daarnaast vind je ook veel handige en praktische hardloop training tips.

Lees alle specifieke trainingsmethodes, over hoe jij een betere hardloper kan worden. Ben je benieuwd wat het beste bij jou past? Schroom dan niet om contact op te nemen. Dan kunnen we samen kijken hoe jij het meeste uit je hardloop trainingsuurtjes kan halen.

Hardlooptrainingen

Train je voor een langere afstand of juist voor een nieuwe PR op de 10 kilometer? Dan is het verstandig om te combineren met verschillende hardlooptrainingen. Als je namelijk dezelfde trainingsloop een aantal weken aanhoud went je lichaam aan deze belasting en zal je weinig voortgang boeken. Juist door te combineren met verschillende lopen krijgt je lichaam elke keer weer een nieuwe prikkel om sterker te worden.

Wat is een duurloop?

Een duurloop is een loop waarbij het uithoudingsvermogen op de proef gesteld wordt. Dit betekent om zo lang of zo ver mogelijk op een gelijk tempo te rennen, zodat je het uithoudingsvermogen verbetert.

Word sneller met interval

Interval training is niet meer dan een stuk hardlopen waarin je varieert met het tempo. Je loopt sneller dan je normaal rent en wisselt dit vervolgens af met rust(igere) periodes. Hierdoor train je je lichaam met een hogere snelheid om te gaan.

Thuis fitnessen om aan je conditie werken

Om een betere en snellere hardloper te worden is het belangrijk dat je naast hardlopen ook je lichaam in optimale vorm houdt. Krachttraining is hier het antwoord op. Door krachttraining zorg jij ervoor dat je met de belasting om kan blijven gaan die bij hardlopen komt kijken.

Je hebt gelukkig geen duur abonnement nodig om je oefeningen te doen. Je kan ook  thuis fitnessen om te zorgen dat je blessurevrij blijft. Aan een trainingsmatje heb jij al voldoende om comfortabel je workout te kunnen uitvoeren!

Hardloopschema's

Ben jij op zoek naar een hardloopschema die bij jou past? Hieronder vind je verschillende trainingsschema's om je sportieve doelen te behalen.