hardloopweetjes

Hier vind je verschillende video's en artikelen waar ik handige weetjes over hardlopen deel. Het zijn vaak niet de hardlooptips die je overal vindt, maar juist de weetjes als je verder wilt verdiepen in hardlopen en trailrunnen.

afleveringen van Wim legt uit

Episode 4

Hoeveel kilometer heb ik gelopen? Meet het met Google Maps of Afstandmeten.nl

Zodra ik een stuk heb gerend, ben ik benieuwd hoeveel kilometer ik heb gelopen. Deze informatie zorgt ervoor dat ik zie of ik voortgang boek tijdens mijn trainingen. Maar hoe kan je berekenen hoeveel je gelopen hebt? Soms wil ik ook vooraf weten hoeveel kilometer ik ga lopen. Vooral als ik op plekken ga hardlopen waar ik normaal nooit ren. Hoe doe ik de afstand berekenen voor en na het hardlopen?

Episode 3

Hoe maak je een eigen hardloopschema?

Hardlopen aan de hand van een hardloopschema is ideaal. De eerste weken heb je namelijk een plan waar je naartoe werkt. Alleen het kiezen van een geschikt schema is lastig. Sommige schema’s passen niet in jouw planning of je wilt toch net iets anders. Een eigen hardloopschema is helemaal ingericht op jouw wensen, dus dat is ideaal! Maar hoe maak je zelf een hardloopschema?

Episode 2

Omrekenen van minuten per kilometer naar kilometer per uur.

De meeste mensen halen de meeteenheden voor tempo en snelheid weleens door elkaar. Minuten per kilometer is de meeteenheid voor je tempo, maar wil je weten hoe snel je nou eigenlijk bent, dan moet je minuten per km naar km per uur omrekenen. Om je snelheid te kunnen berekenen maken we gebruik van de formule min/km naar km/h.

Episode 1

Wat is het verschil tussen een hardloop- en trailrunschoen?

Tijdens het trailrunnen loop je door de natuur over smalle, begroeide paadjes, door beekjes of juist een hele droge, zanderige ondergrond. Ook kom je verschillende natuurlijke hindernissen tegen zoals rotsen, takken en heuvels. De ondergrond is dus totaal anders dan wanneer je op asfalt rent. Om de sport goed te kunnen beoefenen is het dan ook verstandig om trailrunning schoenen aan te schaffen. I

Meer handige weetjes?

Ben je op zoek naar nog meer handige weetjes over hardlopen? Geef aan via het contactformulier wat je graag wilt weten. Dan leg ik het uit in een volgende aflevering van Wim legt uit.