hardloopschema 5 km

Ben je net begonnen met hardlopen en ben je op zoek naar een hardloopschema? Dan ben je op het juiste adres! Hier vind je verschillende hardloopschema's tot maximaal 5 kilometer. Er zijn niet alleen trainingsschema's voor beginners, maar ook voor degene die graag hun persoonlijk record willen verbeteren op de 5 kilometer.

De 5 kilometer hardloopschema's

De hardloopschema's staan ingedeeld van makkelijk naar steeds moeilijker. Het eerste hardloopschema wat je hieronder vindt is het hardloopschema voor beginners. De hardloopschema's sluiten goed op elkaar aan. Heb je een van de hardloopschema's uitgelopen en je doel behaald, dan kan je beginnen aan het volgende hardloopschema of stiekem al kijken naar de hardloopschema's van de 10 kilometer.

Het hardloopschema beginners 5 kilometer

Je hebt de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken en begint met hardlopen. Dit is zeker al een stap in de goede richting. Ik wil je echter waarschuwen dat overbelasting en blessures een veelvoorkomende problemen zijn bij beginnende hardlopers. Daarom is dit ‘hardloopschema beginners 5 km' speciaal gericht op het verkleinen van deze ongemakken.

1
weken
1
trainingen
1
weken
0
trainingen

HET HARDLOOPSCHEMA 5 kilometer in 30 minuten

Je hebt je eerst paar hardloopwedstrijden erop zitten en het smaakt naar meer. Je wil nu de volgende stap maken en voor jezelf een eindtijd afspreken. Dan is 30 minuten over 5 kilometer een ideale afstand en tijd waarbij je grenzen kan verleggen en met dit hardloopschema 5 km in 30 minuten gaat het je zeker lukken.

Het hardloopschema 5 KILOMETER IN 20 MINUTEN

Gedurende 6 weken loop je 4 keer per week hard en zijn er 4 krachtsessie per week toegevoegd. Dit lijkt eerste instantie veel, maar de trainingen zijn veel korter dan wanneer je traint op duurvermogen.

1
weken
0
trainingen
1
weken
0
trainingen

Het hardloopschema 'van 5 naar 10 kilometer'

Je bent net begonnen met hardlopen en je hebt de eerste 5 kilometer achter elkaar gerend. Of je loopt al langere tijd 5 kilometer hard en wilt nu graag de stap naar de 10 kilometer zetten. In beide gevallen is dit hardloopschema van 5 naar 10 kilometer zeker wat voor jou!