Wim Groenendijk

Trailrunning avonturen

Mijn nieuwe passie is sinds kort trailrunnen. Mijn volgende grote uitdaging is het lopen van een ultra-marathon. Om dit doel te bereiken heb ik een lange weg, met ups en downs, te bewandelen. Volg al mijn trailrun avonturen naar mijn allereerste ultra-marathon.

Meer trailrun avonturen

Waarom ben ik gaan trailrunnen?

Ik kom nog maar net kijken bij het trailrunnen. In 2018, na het lopen van de marathon van Rotterdam, zocht ik een nieuwe sportieve uitdaging. Na onderzoek, op internet, ben ik uitgekomen bij trailrunning. Ik ben geïnspireerd geraakt door het kijken van ‘the Barkley Marathon’ en verschillende YouTube channels over trailrunning.

In 2018 heb ik woord bij daad gevoegd en heb ik mijn eerste trailrun gelopen. De Vaalserbergtrail van 21 kilometer. Deze ervaring smaakte direct naar meer en heb ik twee maanden later ook de Devil’s Trail – Utrechtse Heuvelrug van 26 kilometer gelopen. Hopelijk kan ik nog heel lang van deze sport genieten.

Mijn weg naar de ultramarathon

Nieuw doel gesteld; uitlopen van een ultramarathon
01/01/2019
Eerste paar trailrun schoenen gekocht
26/01/2019
Petzl night trail - Bergschenhoek
09/02/2019
NN Marathon van Rotterdam
07/04/2019
Het lopen van een ultramarathon; welke is nog onbekend
22/09/2019

Wat is Trailrunning?

Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Het verschilt van normaal hardlopen doordat het over het algemeen op onverharde paden plaatsvindt.

Mijn uiteindelijke doel is het uitlopen van een ultra-marathon. Beginnend bij een ultra-marathon van 50 kilometer en wie weet nog wel verder. Volg al mijn ervaringen en avonturen richting dit doel.