Wim Groenendijk

Voeding voor hardlopers

Ik ben erachter gekomen dat je met alleen veel trainen niet je doelen gaat bereiken. Een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl naast bewegen is voeding. Hieronder vind je specifieke informatie over voeding voor hardlopers.

Meer informatie over voeding

Waarom is de juiste voeding belangrijk?

Gezonde voeding en de juiste hoeveelheden op het goede moment is net zo belangrijk dan al je trainingen. Wat eet je bijvoorbeeld voor je gaat hardlopen en wat moet je eten om snel te herstellen. Voeding heeft een flinke impact in al deze facetten. Wat maakt voeding voor hardlopers anders dan wat je normaal al eet? De meeste hardlopers worstelen met dit soort vragen op het gebied van voeding.

Toen ik net begon met hardlopen, was ik zelf nog niet zoveel met voeding bezig. Nu een paar jaar verder weet ik dat er veel winst te halen valt met de juiste voeding.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk wat voeding met je lichaam doet. Je kan uiteraard alles eten wat je verteld wordt. Ik vind het echter belangrijk wat er allemaal met je lichaam gebeurd als je iets eet. Zodat ik mijn voeding eigen kan maken en kan bekijken wat specifiek voor mij werkt. Wat voor iemand heel goed kan werken qua voeding, kan bij iemand anders juist voor klachten zorgen.

Daarom zoek ik graag alles uit op het gebied van voeding en wil ik dit met jullie delen. Ik ben geen diƫtiste of voedingsdeskundige. Alle informatie die ik deel is gebaseerd op eigen ervaringen en onderzoek.