hardloopschema's

Ben je op zoek naar een hardloopschema speciaal gericht op jouw hardloopdoel? Je wilt beginnen met hardlopen of juist je persoonlijk record verbeteren op de marathon? Kies hieronder tussen de verschillende trainingsschema's voor beginners en doorgewinterde hardlopers. Vind het schema wat bij jouw past en wordt stap voor stap geholpen met het behalen van jouw hardloopdoel!

Meer over hardloopschema's

Wat is een hardloopschema?

Een goed trainingsschema zorgt voor dat je een betere hardloper wordt. Na het afronden van een schema loop je waarschijnlijk sneller de gewenste afstand waar je weken voor getraind hebt. Staat er geen hardloopschema voor je bij? Laat het dan weten in een bericht!

Door gebruik te maken van een specifiek trainingsplan heb je minder kans op blessures. Het houdt namelijk rekenen met de opbouwende belasting van spieren, pezen, botten en gewrichten. In plaats van gelijk aan het begin teveel wil te willen, wordt geleidelijk de belasting verhoogt.

Word een betere hardloper!
Koop een hardloopschema ebook

Ben je klaar voor een nieuw hardloopavontuur? Met behulp van de onderstaande hardloopschema's kun je de volgende stap zetten in je hardloopcarrière, of je nu je langste afstand ooit wilt rennen of een persoonlijk record wilt neerzetten op je favoriete afstand.

 
Cover van het eBook hardloopschema 5 kilometer voor beginners

Hardloopschema 5 kilometer voor beginners

In 8 weken tijd bouw je geleidelijk op van wandelen naar 5 kilometer hardlopen. Met dit hardloopschema ga jij zeker de eindstreep halen van de 5 kilometer!

Meer informatie

€ 7,99
Cover van het eBook hardloopschema 10 kilometer in 50 minuten

Hardloopschema 10 kilometer in 50 minuten

Loop jij al langere tijd de 10 kilometer rond het uur? Met het hardloopschema 10 kilometer in 50 minuten loop jij na 6 weken een persoonlijk record op deze afstand!

Meer informatie

€ 7,99
Cover van het eBook hardloopschema halve marathon voor beginners

Hardloopschema halve marathon voor beginners

Heb je ooit gedroomd van het finishen van een halve marathon? Met dit 12-weken durende hardloopschema halve marathon voor beginners, komt die droom een stuk dichterbij.

Meer informatie

€ 9,99
Cover van het eBook hardloopschema 10 kilometer voor beginners

Hardloopschema 10 kilometer voor beginners

Dit schema helpt je bij het maken van de overstap van 5 naar 10 kilometer. Na 6 weken training ben je in staat om deze mooie afstand te volbrengen en de finishlijn te halen.

Meer informatie

€ 7,99

Het beginners hardloopschema

Beginnen met hardlopen van 5 kilometer in 8 weken

Het trainingsschema is zo gemaakt dat je na 8 weken 5 kilometer achter elkaar kan hardlopen, zonder dat daar enige hardloopbasis voor nodig is. Door drie keer per week te trainen, kan er al een flinke progressie worden geboekt. Neem tussen de trainingsdagen minimaal 1 dag pauze. Zo krijgt je lichaam voldoende rust om weer te herstellen voor de volgende training.

Of toch zelf een hardloopschema maken?

Een eigen trainingsplan kan je precies inrichten hoe jij het wilt. Je kan zelf bepalen hoe lang het schema duurt en hoeveel keer per week je wilt hardlopen. Niemand is namelijk hetzelfde, ook als het gaat om hardlopen. De meeste hardloopschema’s die je op het internet vindt, zijn gemaakt voor de gemiddelde hardloper.

HARDLOOPSCHEMA'S OM SNELLER HARD TE LOPEn

Wil jij je persoonlijk record verbeteren op een afstand die je al onder de knie hebt? De trainingsschema's hieronder zijn speciaal gemaakt om sneller te worden. Er wordt dus minder op duurvermogen getraind, maar juist op explosiviteit.

Hardloopschema's voor een langere afstand

Ben jij op zoek naar een uitdagend hardloopschema die bij jou past? Kies hieronder een van de verschillende trainingsschema's voor langere afstanden.

Trainingsschema's speciaal voor trailrunnen

Loop jij liever op de onverharde wegen in plaats van op het asfalt? De hardloopschema's hieronder zijn speciaal gemaakt voor trailrunnen. Er wordt namelijk meer rekening gehouden met duurvermogen en hoogtemeters ten opzichte van de andere hardloopschema's.