Home Trailrunkalender Herkenbosch Trail
Herkenbosch Trail

Herkenbosch Trail

Er zijn plekken in Nederland die té mooi zijn om waar te zijn. Nationaal Park de Meinweg is daar een toonbeeld van. En juist hier hebben we een prachtige trail: Herkenbosch Trail. Met verschillende afstanden is het voor iedereen een unieke kans om een trail te kunnen lopen door een briljant gebied. Laat je verrassen door de hoogtemeters, geniet van het vennetje, en wees verbaasd over het oeroude, ruwe, bos. Mooi! Héél erg mooi!

Het parcours van Herkenbosch Trail

Het Nationaal Park De Meinweg is geologisch gezien van grote betekenis, door het voor Nederland unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Deze zijn ontstaan door erosie van de in het verre verleden door Rijn en Maas afgezette sedimenten én door verschuivingen in de aardkorst. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen bedraagt 50 meter. Het Roerdal ligt 30 meter boven N.A.P. en het Beatrixplateau op 80 meter. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: het dal van de Boschbeek en van de Roode Beek. Tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. Hier komt tegenwoordig weer een adderpopulatie voor.

Het gebied

Overal in De Meinweg golft het landschap en stuit je op steile hellingen. Dit is het land van de ‘horsten en slenken’. De hoogteverschillen zijn ontstaan door bewegingen in de aardkorst. En door het water van de Maas en Rijn, dat vroeger door het land schuurde. De aarde is hier nog steeds in beweging. Zo heeft de aardbeving van 1992 flinke scheuren achtergelaten.

Urenschema

Starttijden

12:00
19 km starttijd
13:00
7 & 12 km starttijd

Datum

07 mrt 2020
Expired!

Tijd

11:00

Kosten

vanaf 11,00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

12 km,
19 km,
7 km

Locatie

Café Restaurant Rijstal Venhof
Venhof 2, 6075 NE Herkenbosch
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven