Home Trailrunkalender Hollands Duin Trail
Hollands Duin Trail - Trailruns 2020

Hollands Duin Trail

We starten met de Hollands Duin Trail vanuit Huis Ter Duin, een unieke locatie. Vanuit dit prestigieuze hotel loop je de trap af richting het strand en dan gaat het feest beginnen. Het gebied waar de routes doorheen gaan loopt vanuit Noordwijk tot de top van Zuid-Holland, de lange routes gaan dan helemaal naar het Zuiden richting Katwijk. Een smalle maar super afwisselende afwisselende duinstrook: Hollands Duin. Een duinenrij die door de natuur en de mens samen is gemaakt. Wat dit gebied bijzonder maakt zijn de betonnen bunkers en een golvende antitankmuur, tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten: op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op strand en Noordzee waarvan de branding zich al laat horen.

Duin en bos in Hollands Duin

Van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland strekt zich een smalle maar afwisselende duinstrook uit: Hollands Duin. Een duinenrij die door de natuur en de mens samen is gemaakt. Wind en water vormden strand en duinen, de mensen legden aardappelakkertjes aan, wonnen water uit de duingrond en plantten bossen. Wandelen, fietsen en mountainbiken; het kan hier allemaal.

In de beschutte bossen zie je eekhoorns en hoor je spechten roffelen; in het rulle zand van de duinen ontwaar je sporen van vossen en konijnen. Betonnen bunkers en een golvende antitankmuur zijn tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. En vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten: op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op strand en Noordzee waarvan de branding zich al lang had laten horen…

Urenschema

Starttijden

09:00
50 & 60 km starttijd
10:00
40 km starttijd
11:00
30 km starttijd
12:00
20 km starttijd
13:00
10 km starttijd

Datum

11 mrt 2023
Expired!

Tijd

08:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

10 km,
20 km,
30 km,
40 km,
50 km,
60 km

Locatie

Huis Ter Duin
Kon. Astrid Boulevard 5, 2202 BK Noordwijk
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven