Home Trailrunkalender Leenderbos Trail
Leenderbos Trail - Trailrunkalender 2020

Leenderbos Trail

Een eindeloos natuurgebied, met vele single tracks, zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden tijdens de Leenderbos Trail. Laat je verrassen door de schoonheid van dit gebied op 1 van de 6 verschillende afstanden. Van Start2Trail tot een Ultra Trail van 50km.

Het parcours van de Leenderbos Trail

Leenderbos en Groote Heide zijn samen ongeveer 2000 hectare groot en worden jaarlijks door zo’n miljoen mensen bezocht. Het bos – met steeds meer heidegebiedjes, Staatsbosbeheer werkt daar aan – bestaat voornamelijk uit naaldbomen. Er leven veel en ook bijzondere vogels waaronder nachtzwaluw, roerdomp, wespendief en de ijsvogel. Verder wordt het bos bevolkt door reeën, vossen, wilde zwijnen, hazen en konijnen.

We doneren een gedeelte van de opbrengst aan Staatsbosbeheer, zo zorgen we samen voor het het gebied. 

De routes tot en met 21 kilometer zijn volledig uitgepijlt. Je volgt de witte pijlen/lintjes van Trail-running Europe. Routes boven de 30 kilometer zijn alleen op gpx te lopen. We geven de GPX informatie ongeveer 1 week voor de trail vrij. 

Het Leenderbos gebied

Tot 1930 lag in boswachterij Leenderbos een uitgestrekt gebied met heide en zandverstuivingen. De heide was niet meer rendabel voor de landbouw en het gebied verwaarloosde. Staatsbosbeheer kocht het aan en plantte in het kader van de werkverschaffing bossen aan. Het Leenderbos was een typisch productiebos, zoals ze ook elders in Nederland werden aangelegd.

Inmiddels heeft het Leenderbos niet meer dezelfde functie als in de crisisjaren. Weliswaar ‘levert’ het bos jaarlijks 6000 kuub hout, recreatie en natuurwaarden zijn nu minstens zo belangrijk. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijk voor verschillende diersoorten.

Urenschema

New Day

08:00
50 & 42 km starttijd
11:00
32 km starttijd
12:00
21 km starttijd
13:00
12 & 7 km starttijd

Datum

29 jan 2023
Expired!

Tijd

08:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

12 km,
21 km,
32 km,
42 km,
50 km,
7 km

Locatie

Manege De Molenberg
Valkenswaardseweg 29, 5595 XB Leende
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven