Home Trailrunkalender Pinkster Ultra Brabant
Pinkster Ultra Brabant - Trailrunning Events Special

Datum

31 mei 2020
Expired!

Tijd

06:00

Kosten

vanaf 45,99

Afstanden

100 km,
60 km,
80 km

Pinkster Ultra Brabant

De bossen rond Geldrop zijn het decors van de Pinkster Ultra Brabant, die gehouden wordt tijdens Pinksteren. De prachtige routes starten vanaf de Manage de Molenberg in Leende en de deelnemers worden verrast met uitdagende, afwisselende vaak single tracks in de natuurgebieden binnen de uitgestrekte Leenderbossen en de Groote Heide.

Het Pinkster Ultra Brabant parcours

De Pinkster Ultra Brabant is een combinatie van onze mooiste trails. De complete route loopt door de gebieden van de Strabrechtse Heide, het Leenderbos, De Groote Heide en de Kempen. Officieel voorgelopen door Chris van Beem en gegarandeerd de moeite waard. Durf jij de uitdaging aan? Er zijn slechts enkele plekken voor deze Ultra.

Het Leenderbos

Tot 1930 lag in boswachterij Leenderbos een uitgestrekt gebied met heide en zandverstuivingen. De heide was niet meer rendabel voor de landbouw en het gebied verwaarloosde. Staatsbosbeheer kocht het aan en plantte in het kader van de werkverschaffing bossen aan. Het Leenderbos was een typisch productiebos, zoals ze ook elders in Nederland werden aangelegd.

Inmiddels heeft het Leenderbos niet meer dezelfde functie als in de crisisjaren. Weliswaar ‘levert’ het bos jaarlijks 6000 kuub hout, recreatie en natuurwaarden zijn nu minstens zo belangrijk. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijk voor verschillende diersoorten.

Urenschema

Starttijden

07:00 -
100 km starttijd
09:00 -
80 km starttijd
11:00 -
60 km starttijd