Home Trailrunkalender Sint Anthonis Trail
Sint Anthonis Trail - Trail kalender Nederland

Sint Anthonis Trail

In het Staatsbosbeheer gebied bij Sint Anthonis hebben wij 1x per jaar de Sint Anthonis Trail. In de tijd dat het echt een fantastisch Herfstbos is! Mooier dan dit kan je het niet hebben. We hebben twee afstanden: 11km of 23km en ook voor de Cani-Trail liefhebbers hebben we toestemming voor dezelfde routes. De door ons gemaakte routes laten je het hele prachtige gebied zien. Je loopt geen enkel pad dubbel en naast de prachtige bossen met wat hoogtemeters, de uitgestrekte heide en toch wel pittige zandvlaktes hebben we mooie single tracks kunnen vinden.

De Sint Anthonis Trail parcours

De bossen van Sint Anthonis vormen met die van Vierlingsbeek, Oploo, Wanroy en Mill en die van het Brabants Landschap een bijna aaneengesloten bosgordel van 3000 hectare. Ze werden aangelegd in een tijd dat er grote behoefte bestond aan boerengeriefhout en aan paalhout voor de mijnen in Limburg. De grove den leende zich hier uitstekend voor. De naaldboom werd dan ook over zeer grote oppervlaktes aangepland en bepaalt tegenwoordig nog grotendeels het bosbeeld.

Sinds een aantal jaren plant Staatsbosbeheer echter ook loofbomen in de bossen van Sint Anthonis. Niet alleen om het geheel een aantrekkelijker aanzien te geven, maar ook om de variatie in de natuur te bevorderen. De productie van hout is namelijk allang niet meer de enige doelstelling bij het bosbeheer. De natuur en de recreatie spelen een minstens zo belangrijke rol. Vandaar dat Staatsbosbeheer de pure productiebossen omvormt tot ‘multifunctionele bossen’.

Boswachterij Sint Anthonis

Boswachterij Sint Anthonis laat zien hoe je een oud productiebos met uitgekiend beheer omtovert tot een afwisselend, rijk landschap. In de vorige eeuw zag je hier vooral de grove den. Deze bomen leverden stuthout voor de Limburgse kolenmijnen. Na het sluiten van de mijnen verloor het bos zijn functie en begon Staatsbosbeheer met de aanplant van loofbomen. Tussen de bossen tref je open heidevelden die door Schotse Hooglanders en schapen open worden gehouden. De akkers en weilanden maken de afwisseling in boswachterij Sint Anthonis compleet.

Urenschema

Starttijden

12:00
23 km starttijd
12:15
23 km Cani starttijd
13:00
11 km starttijd
13:15
11 km Cani starttijd

Datum

22 apr 2023
Expired!

Tijd

11:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

11 km,
23 km

Locatie

De Heksenboom
Bosweg 40, 5845 EB Sint Anthonis
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven