Home Trailrunkalender Strabrechtse Heide Trail
Strabrechtse Heide Trail - Trail Kalender Nederland

Strabrechtse Heide Trail

De Strabrechtse Heide is een eindeloos natuurgebied, met vele zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden. Laat je tijdens Strabrechtse Heide Trail verrassen door de diversiteit en de prachtige vergezichten van deze heideomgeving, met stiekem toch wat prachtige bossen aan de randen van dit gebied.

Het parcours Strabrechtse Heide Trail

De Strabrechtse Heide in Heeze. Op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar. Rond de vennen – het Beuven is het grootste ven van Nederland! – groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Ga eens door de knieën om deze en andere mooie bloeiers te bewonderen. Grote kans dat je ook een van de vele libellensoorten ziet – bij de vennetjes wemelt het ervan -, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad.

De heide

Bezoekers hebben toegang tot het grootste gedeelte van de heide. De zandpaden zijn wel zo gesitueerd dat dieren en planten een ongestoord bestaan kunnen leiden. Door de kwetsbaarheid van het gebied zijn alleen rustige vormen van recreatie toegestaan. Maar, wat is er mooier dan wandelend, fietsend of te paard uit te kijken over deze gevarieerde vlaktes?

Heidecafé de Strabrechtse Heide

Of je nu komt voor een heerlijk dagje natuur of gewoon om een hapje te eten onder het genot van een heerlijk drankje; bij ons ben je aan het juiste adres! De producten die we verwerken in onze gerechten, nemen we voornamelijk af bij lokale ondernemers, die met liefde en vakmanschap hun producten maken. Dit proeft je in onze gerechten.

Heidecafé de Strabrechtse Heide is een onderdeel van Kempenhaeghe. Een vooruitstrevend expertisecentrum op het gebied van epilepsie en neurowetenschappen. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn cliënten van Kempenhaeghe druk in de weer op en rondom het Heidecafé. Zij werken mee in de keuken, in de bediening, maar ook in de groenvoorziening.

Urenschema

Starttijden

11:00
30 km starttijd
12:00
20 km starttijd
13:00
10 km starttijd

Datum

20 aug 2023
Expired!

Tijd

10:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

10 km,
20 km,
30 km

Locatie

Heidecafé
Plaetse 71A, 5591 TX Heeze
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven