Home Trailrunkalender Vuurtorentrail Trail Festival Ameland
De vuurtorentrail in Ameland

Vuurtorentrail Trail Festival Ameland

Dat Waddendiamant Ameland plaats van handelen is voor een bijzondere Natuur Trail zal de gemiddelde sporter niet tot de verbazing spreken. Ameland bruist Sport! Bekend bij hardlopend Nederland door de Adventurerun die jaarlijks in december van start gaat in Nes. Begin maart staat MTB Ameland op de kalender met toertochten van 15 t/m 60 km en voor de duursporter de ‘Ameland Extreme’, een toertocht over liefst 90 km. Menig triatleet pakt begin september de boot vanaf Holwerd om deel te nemen aan de Tri-Ambla, een combinatiewedstrijd van zwemmen, MTB tocht en hardlopen. Tot slot het 3e weekend van oktober het wandelweekend Tussen Slik & Zand. Kortom, op het gebied van sportieve evenementen is Ameland het eiland bij uitstek om uw conditie op de proef te stellen en een uitdaging, zoals de Vuurtorentrail, niet uit de weg  te gaan.

Vuurtoren Trail Ameland logo

Als fervent Ameland recreant en alle sportieve roering op het eiland genoemd hebbende was het zoeken naar mogelijkheden voor het organiseren van een Trail een kwestie van tijd. ‘Hoe mooi zou het zijn, een trail te verwezenlijken op ons mooiste stukje buitenland’. De zes voorgaande edities zijn zowel door deelnemers, vrijwilligers als bewoners als zeer positief ontvangen. Een 2-daags trail evenement voor hardlopers, (cani)trailrunners en lange afstand /ultra-lopers.

De Vuurtorentrail is net even anders

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door verspreiding van de activiteiten over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Er verschijnen met de week meer en meer Trail events. Het behoud van je evenement is hierdoor jaar na jaar extra spannend, blijven we voldoende deelnemers genereren om dit uitdagende product in de steigers te houden…, sterker, uit te bouwen naar een Trail die vaste waarde wordt voor de toekomst wanneer het gaat om de Trailkalender.

Ook in 2020 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en recreatie verschaffers  van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren ‘Bornrif’ als baken van deze Trail.

In 2017 zijn wij een samenwerking aangaan met stichting Sporteiland. De sportieve groei en professionele aanpak van ons evenement spreekt de stichting aan en past goed binnen de doelstellingen van deze stichting. De Vuurtoren Trail Ameland kent een grote toegankelijkheid, biedt een combinatie van eiland en sport, is extern gericht en heeft een groot draagvlak binnen de Amelander gemeenschap. Voor ons als organisatie een enorme opsteker, met name hun expertise en ervaring in grote sport evenementen zijn voor ons een meerwaarde om deze samenwerking aan te gaan.

Urenschema

Zaterdag 21 maart 2020

8:30
6 km Cani Trail
8:45
18 km Cani Trail
09:15
6 km Challenge UTK + UTL
12:00
6 km Start to Trail
13:30
12 km + UTK
14:00
18 km + UTL

Zondag 22 maart 2020

07:30
60 km ultra starttijd
09:15
35 km Cani Trail
09:30
12 km Cani Trail
11:30
35 km + UTK
12:00
18 km starttijd

Datum

18 - 19 mrt 2023
Expired!

Tijd

08:30

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

12 km,
18 km,
21 km,
35 km,
42.2 km,
6 km,
60 km

Locatie

Sporthal de Slinger
Oranjeweg 30 in Hollum
Locaties
CAIRN ADVENTURES

Organisator

CAIRN ADVENTURES
Email
info@cairnadventures.nl
Website
https://cairnadventures.nl/
Inschrijven