Home Trailrunkalender Schneeberg trail
Schneeberg trail

Schneeberg trail

Wil jij de mooie omgeving van de Schneeberg ontdekken? Dan is de Schneeberg trail zeker wat voor jou! In het najaar wordt dit mooie trailrunevenement georganiseerd. Je kan deelnemen aan 3 verschillende afstanden. Waardoor je met elk niveau kan deelnemen.

Omgeving van de Schneeberg trail

De Schneeberg, ook wel bekend als de Sneeuwberg, is een beboste heuvel gelegen op Duits grondgebied ten noorden van Vaals, in de buurt van Aken. De kalkgrond waaruit de heuvel bestaat geeft in de zomer een opvallend witte kleur in vergelijking met de omliggende grond, wat de berg zijn naam heeft gegeven. Met een hoogte van 257 meter boven NAP, maakt de Schneeberg deel uit van het Duitse deel van het Plateau van Bocholtz en het Vaalser Hügelland.

Het Selzerbeekdal ligt ten zuiden van de heuvel, terwijl Lemiers en met name Oud-Lemiers zich bevinden aan de voet van de helling van het plateau ten westen van de Schneeberg. Het Duitse dorp Orsbach ligt ten noordwesten van de heuvel, terwijl de stad Aken zich ten oosten van de beboste berg bevindt en het dorp Vaals ten zuiden. De Selzerbeek stroomt aan de voet van de heuvel.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er op het plateau in de buurt van de Schneeberg antitankhindernissen aangelegd als onderdeel van de Siegfriedlinie. De strategisch gunstige ligging van de Schneeberg stelde de Duitsers in staat om de omgeving van Vaals goed te observeren. Hierdoor lag Vaals gedurende enige tijd in niemandsland en kon het niet worden ingenomen vanwege vijandelijk vuur vanaf de Schneeberg.

Datum

26 nov 2023
Expired!

Tijd

08:00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

13 km,
21 km,
35 km
Locaties
Inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *