Home Trailrunkalender Schadijkse Trail
Schadijkse Trail - Trailrunning Events kalender Nederland

Schadijkse Trail

De Schadijkse Trail is bijna on-Nederlands door allerlei hoogteverschillen. Het gedeelte veengebied is adembenemend mooi vanwege de haast moeras achtige sfeer die er heerst. Op de Heide tref je naast prachtige vergezichten ook de nodige klimmetjes aan. 

Het parcours van Schadijkse Trail

De Schadijkse bossen zijn sinds 2006 volop in ontwikkeling. De route brengt je door het hele gebied dat door Staatsbosbeheer teruggebracht wordt in de originele staat; stuifduinen met heide. Dit gebied wordt begrazen door schapen en geiten, om het open te houden en de heide allerlei kansen te geven om te ontwikkelen. Het gebied is bijna on-Nederlands door allerlei hoogteverschillen. Het gedeelte veengebied is adembenemend mooi vanwege de haast moeras achtige sfeer die er heerst.

Schadijkse Bossen

Vroeger lagen hier uitgestrekte heidevelden, waar boeren plaggen staken om mest van te maken. De akkers hoogden zich door de bemesting op, en door het ‘afplaggen’ van de heide ontstonden er grote zandverstuivingen. Aan het eind van de 19e eeuw werd het stuifzand vastgelegd door bebossing met grove dennen. Heidevelden werden omgevormd tot landbouwgebieden. Rond 1970 is weer een groot aantal agrarische gronden beplant: de basis voor de huidige Schadijkse bossen.

Startlocatie Schadijkse Trail

Aan de Drift is het natuur- en informatiecentrum met horecagelegenheid aan de rand van de Schadijkse Bossen, in de Heere Peel te America gemeente Horst aan de Maas.

Het is hét vertrekpunt voor wandelen, fietsen en activiteiten waarin de natuur van de Schadijkse Bossen en de Heere Peel wordt beleefd. Hier kunt u na een stevige wandeling heerlijk tot rust komen. En onder het genot van een lekker kopje koffie of van een heerlijk ambachtelijk bereide pannenkoek genieten van het prachtige uitzicht over de Heere Peel.

Urenschema

Starttijden

12:00
21 km starttijd
13:00
11 km starttijd

Datum

18 jan 2020
Expired!

Tijd

11:00

Kosten

vanaf 15,00

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

11 km,
21 km

Locatie

Aan de Drift
Lorbaan 9a, 5966 PG America
Locaties
Trailrunning Events

Organisator

Trailrunning Events
Email
info@trail-running.eu
Website
https://trail-events.com/
Inschrijven