Home Trailrunkalender Wijckloop Trail
Wijckloop Trail 2020

Wijckloop Trail

De vereniging Wijckloop is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep en Heliomare. De vereniging heeft tot doel de medewerkers van de zorginstellingen en de bewoners in de regio IJmond en omgeving te stimuleren om te bewegen. De Wijckloop Trail staat bekend om de ongedwongen sfeer en haar laagdrempeligheid.

Voor de hardlopers zijn ( zware) routes van 5, 10 en 16 kilometer uitgestippeld in het prachtige Kennemerduingebied van Wijk aan Zee en Heemskerk. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de 1,5 km run.

Parcours van de Wijckloop Trail

Voor de jonge hardlopers tot en met 12 jaar oud is een parcours rondom Heliomare uitgezet. Zo kunt u als toeschouwer meelopen of meekijken en uiteraard uw kanjer(s) aanmoedigen.

De 5km gaat rondom Heliomare en bestaat uit 2 rondjes door de duinen. Het parcours van de Wijckloop van 10 en 16 km ( afstand is niet precies) gaat via het strand en de strandopgang van Heemskerk door het Kennemerduingebied terug naar Wijk aan Zee. De route is uniek en gaat over strand, door de duinen, onverharde paden, over heuvels, de Kruisberg en maakt gebruik van de mooie natuurlijke omgeving. Deze loop kwalificeert als een echte Trailrun en is een goede gelegenheid om de prachtige natuur te ontdekken. Onderweg kunt u onder andere Schotse Hooglanders tegenkomen. Onthoud dat wij te gast zijn in dit natuurgebied, dat het leefgebied is van vele dieren. Laat u hen niet schrikken, maar houd rekening met hen. Onze vrijwilligers begeleiden de gehele route, maar u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen deelname.

Tijdsregistratie

Uiteraard wordt uw tijd gemeten en zijn we op zoek naar de snelste lopers. Maar, uw persoonlijke record gaat u hier waarschijnlijk niet verbeteren. Deze loop vereist veel van de lopers; het is een pittig parcours. Geniet van de veelzijdige en uitdagende route en van de schitterende omgeving.

Urenschema

Starttijden

09:30
1,5 km starttijd
09:50
5 km starttijd
10:45
10 km starttijd
10:45
16 km starttijd

Datum

19 feb 2023
Expired!

Tijd

09:30

Meer informatie

Inschrijven

Afstanden

1,
10 km,
16 km,
5 km

Locatie

Orangerie van Heliomare
Relweg 51, 1949 EC Wijk aan Zee
Locaties
CAIRN ADVENTURES

Organisator

CAIRN ADVENTURES
Email
info@cairnadventures.nl
Website
https://cairnadventures.nl/
Inschrijven