Home » Voeding » Pannenkoeken zijn mijn geheime wapen voor het hardlopen + een heerlijk recept!

Voeding

Pannenkoeken zijn mijn geheime wapen voor het hardlopen + een heerlijk recept!

Mijn geheime wapen als hardloper zijn pannenkoeken + heerlijk recept

Al lange tijd ben ik fan van pannenkoeken, maar mijn echte liefde voor deze platte lekkernijen is ontstaan in Amerika. Ik heb toen voor het eerst de enige echte American pancake bij iHop gegeten. Sindsdien is onze bromance alleen nog maar meer gegroeid. Bof ik even dat ze ook een hele goede brandstof zijn voor een rondje rennen.

Een bron van koolhydraten

Een van de redenen dat ik pannenkoeken eet, is dat ze vol zitten met koolhydraten. Deze voedingstoffen worden in je lichaam omgezet in energie. Daarom eet ik ze altijd de dag voor een hardloopwedstrijd en ook nog eens een paar uur voor aanvang.

Ik heb met veel verschillende etenswaren geoefend, maar niet alles werkte even goed. Pasta moest ik al snel skippen, omdat mijn buik daar niet zo goed mee om kan gaan. Voor andere lopers werkt dit wel goed en dat is fijn, want ook pasta zit boordevol koolhydraten. Tegenwoordig is het eten van pannenkoeken zo’n gewoonte geworden, dat ik ook niet meer zonder durf te lopen. Dit bijgeloof is in de jaren zo gegroeid.

Pannenkoeken recept - American Pancakes met blauwe bessen

Mijn geheime recept voor pannenkoeken

Ik ben vooral fan van de American pancakes. Je hebt ze zo gemaakt en ook heerlijk fluffy!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125g bloem
  • 250ml melk
  • Snufje zout
  • Olijfolie (om in te bakken)

Bereiding van de American pancakes

  1. Maak een kom vetvrij. Dit kan je doen met bijvoorbeeld een citroen.
  2. Split de eieren en doe het eiwit in de vetvrij kom.
  3. Klop de eiwitten stijf.
  4. Meng de bloem, melk, het eigeel en een snufje zout tot een glad beslag en spatel dat vervolgens voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
  5. Zet een koekenpan met een beetje olijfolie op een laag vuur en doe een pollepel met beslag in de pen.
  6. Draai de pannenkoek wanneer er luchtbelletjes aan de bovenkant ontstaan en bak ook de onderkant.

Tip: Wil je de pannenkoeken nog luchtiger? Voeg dan zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag. Om de pannenkoeken een extra gezonde touch te geven, doe je er wat fruit bij. Bosbessen zijn een heerlijke toevoeging en ze zitten vol met anti-oxidanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *