Tijdens

De beste energie combinatie tijdens de marathon

Energiegel of isotone sportdrank of is het toch beter om ze te combineren?

Tijdens het hardlopen verlies je vocht en mineralen. Bij korte afstanden kan je dat prima achteraf aanvullen, maar bij een marathon of een lange training moet je dat onderweg doen. Tijdens een zware training verlies je veel vocht in vorm van zweet. In het zweet zitten weer elektrolyten (zouten), die je dus ook verliest en uiteraard kost dit gehele feestje ook nog eens energie. Hoe kan je het beste het verlies van vocht en mineralen weer aanvullen tijdens de marathon?

Zowel energiegels als isotone sportdrank kunnen worden gebruikt om het verloren vocht, mineralen, elektrolyten en energie weer aan te vullen. Allebei hebben ze zo hun eigen kenmerken en als je deze goed combineert, dan kom je niet zonder te zitten.

Energiegels

Deze gel-achtige substanties zijn in verschillende smaken en maten de te verkrijgen, maar ze zijn vooral te vinden in langwerpige zakjes met een scheurrandje. De voedingswaarden komen vrijwel overeen met een isotone sportdrank. Het enige verschil tussen een energiegel en een isotone sportdrank is het vochtgehalte. Bij een gelletje moet je nog extra water drinken.

Een aantal merken hebben extra cafeïne toegevoegd aan haar energiegels. Zo krijg je door de inname een extra energie kick om toch nog dat laatste stukje te halen. Een ander groot voordeel van een energiegel is het formaat. Doordat ze juist verpakt zitten in een langwerpige zakje, zijn ze compact en makkelijk mee te nemen.

Isotone sportdrank

Deze blogtekst is geschreven in samenwerking met Sportline Isotonic Boost

Een isotone sportdrank bestaat uit niet meer dan 6% suiker. Omdat het suikergehalte laag is wordt het makkelijk opgenomen in het bloed. Naast de suikers bevat isotone sportdrank ook elektrolyten. Zo vul je niet alleen energie aan, maar ook gelijk het vocht. Het grote nadeel is het volume. Een paar liter isotone sportdrank neem je niet zomaar mee. Om voldoende sportdrank bij je te dragen, heb je al gauw een heupgordel of een hardlooprugzak nodig. Dit zijn toch weer extra kilo’s die je de volledige rit met je mee moet dragen. Gelukkig hebben veel hardloopwedstrijden om de 5 kilometer een stop met isotone sportdrank.

Isotone sportdrank van Sportline

Ik heb van Sportline de nieuwe isotone sportdrank mogen uitproberen en ik ben zeker enthousiast. De meeste isotone dranken smaken chemisch of bijna stroperig, terwijl er maar 6% suiker in zit. Gelukkig heb ik nu een isotone sportdrank gevonden die een stuk frisser smaakt. Dit drink veel beter en lekkerder weg dan andere isotone dranken.

Tijdens het sporten verlies je lichaam veel vocht en mineralen. Door de verhoudingen van de voedingstoffen in de Sportline Isotonic Boost wordt bij het drinken het vocht en mineralen gelijk opgenomen door het lichaam.

Het grote voordeel van dit merk is het innovatieve dopje. Het geen standaard draaidopje of een opening die je vaker vindt op een blikje. De opening werkt via een schuifmechanisme. Zo kan je het blikje makkelijk weer dicht schuiven en meenemen. Bij alle andere blikjes die ik ken, ben je verplicht om de drank in één keer op te drinken. Dat hoeft dus niet met de Sportline Isotonic Boost.

Jij kan het Sportline isotone drankpakket winnen!

Win een Sportline proefpakket

Wil je ook een isotone sportdrank proefpakket winnen van Sportline? Kijk dan op Facebook of Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *