Reviews

Beste eiwitrepen? Welke komt als winnaar uit de proteïne repen test?

Beste eiwitrepen test - review van verschillende eiwitrepen

Om te herstellen zijn eiwitten nodig. Je kan extra eiwitten innemen door bijvoorbeeld een eiwitreep te eten. Er zijn echter veel verschillende herstelsnacks op de markt. Welke is nou echt de beste proteïne repen? En zit er eigenlijk wel verschil tussen de herstelrepen van verschillende merken? Ik ging op onderzoek uit en vergeleek 10 verschillende eiwitrepen die gewoon in de supermarkt of in de webshop te koop zijn. De eitwitrepen van de volgende merken vergelijk ik in deze eiwitreeptest: Isostar, Vifit Sport, Body & Fit, Fulfil, SiS, Nature Valley en nog veel meer!

Beste eiwitrepen test - review van verschillende eiwitrepen

Wat is de ideale eiwitreep?

Een ideale eiwitreep moet uiteraard boordevol hoogwaardige eiwitten zitten. Daarentegen moet het weinig tot geen toegevoegde suikers bevatten en alleen goede vetzuren. Met een eiwitreep krijg je makkelijk wat extra proteïnes binnen, voor een sneller herstel. In deze eitwitrepentest heb ik de kwaliteit, smaak en prijs vergeleken van de verschillende repen.

Waar moet je op letten voor een goede eiwitreep?

Je kan bijna overal eiwitrepen kopen, in elke supermarkt heb je wel een schap met allerlei verschillende eitwitrepen. Niet iedere eiwitreep is even goed. Een reep bestaat uiteraard uit eiwitten, maar bevatten ook koolhydraten en vetten. Je wilt juist een reep die een hoog eiwitgehalte heeft, dan krijg je minder van de andere stoffen binnen. De eiwitrepen heb ik niet alleen vergeleken op inhoud (hoogwaardige eiwitten & toegevoegde suikers), maar ook op smaak. Uiteraard valt over smaak te twisten, maar ik heb ook direct gekeken welke de lekkerste eiwitrepen zijn.

10.
Beste eiwitreep van isostar
RATING
2.5/5
PRIJS*
€ 1,90

Isostar - Powerplay Protein

De high protein van Isostar bevat in vergelijking met andere proteïne repen een stuk minder eiwitten, namelijk maar 8,8 gram. Wel is er aantal koolhydraten aan toegevoegd, zodat je alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt na het hardlopen. 

9.
Probar Glutenvrij eiwitreep
RATING
2.5/5
PRIJS
€ 2,99

PROBAR PROTEIN 20G - GLUTENVRIJ

Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

Zoals de naam van deze eiwitreep al zegt bevat de Probar 20 gram eiwitten. Dit zijn voldoende eiwitten voor een snel herstel. Het grote verschil van deze bar tegenover de andere is dat de Probar glutenvrij is en kan dus gegeten worden door mensen met een glutenallergie of -intolerantie. De smaak vind ik wel tegenvallen en qua prijs is de Probar ook een van de duurste.

8.
Beste eitwitrepen van PowerBar
RATING
2.5/5
PRIJS*
€ 2,07

De beste eiwitreep van Powerbar - Protein Plus eiwitreep

Deze herstelreep bestaat uit 30% eiwit en dit komt neer op 17 gram eiwitten. Ze zijn in verschillende smaken te verkrijgen. Daarnaast bevat deze weinig koolhydraten, vergeleken met andere repen. Daarom bestaat de Powerbar relatief uit minder calorieën. Na het trainen vul ik ook graag mijn koolhydraten aan en dan komt de Powerbar – Protein Plus het slechtste uit de test.

7.
Trek repen review - de beste eiwitrepen van Trek
RATING
3/5
PRIJS*
€ 3,90

TREK - Protein Flapjack herstelsnack

Vergeleken met andere proteïne repen bevat de TREK – Protein Flapjack relatief weinig eiwitten, namelijk maar 10 gram. Dat vind ik persoonlijk net te weinig na een zware training. Deze clean protein bar is wel volledig vegan en glutenvrij, wat voor veel vegan sporters dan weer heel goed nieuws is! 

6.
Nature Valley Protein bar
RATING
4/5
PRIJS
€ 1,69

Nature Valley - Protein

Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

De Nature Valley Protein Salted Caramel Nut bar is zeker een aanrader. Voor maar 1,69 euro is het ook nog eens een van de goedkoopste repen die je maar kan krijgen. Waar sommige eiwitrepen nogal chemisch smaken is dat bij de Nature Valley bar zeker niet het geval. Het enige nadeel van deze proteïnereep is dat hij maar 10 gram eiwit bevat. Dit is de helft minder dan dat je lichaam nodig heeft na een zware training.

5.
SiS Protein bar
RATING
4.5/5
PRIJS
€ 2,75

SiS Protein Bar

Sience in Sport (SiS) heeft tegenwoordig ook een protein bar in haar assortiment. Uiteraard heb ik deze direct uitgeprobeerd. Met de 20 gram eiwit in de reep, bevat het de juiste aantal eiwitten voor een voorspoedig herstel. Ik hou persoonlijk niet zo van mint smaak en aangezien dit de enige smaak is staat hij midden in de lijst.

4.
De beste eiwitrepen van Vifit - Vifit eiwitreep
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 27,48

De beste eiwitrepen van Vifit Sport - Vifit High Protein - 12 stuks

Sinds een tijdje heeft het merk Vifit ook sportvoeding in haar assortiment. De High Protein bar bevat 20 gram eiwitten en dat is precies wat je nodig heb na het hardlopen. Daarnaast zijn er ook vitamine D, kalium en magnesium toegevoegd, die bijdragen aan het goed functioneren van je spieren. De Vifit eiwitreep heeft alle voedingstoffen om snel te herstellen.

Deze herstelsnack is te verkrijgen voor € 27,48 per doos (12 proteine repen) in verschillende smaken.

3.
Barebells Protein Bar White Chocholate Almond
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 2,20

Barebells protein bar white chocolate almond

De Barebells protein bar white chocolate almond is de laatste toevoeging aan deze eiwitrepentest. Deze fijne eiwitreep krijgt gelijk een hoge plaats in deze test. De structuur van deze bar is echt het beste van allemaal. Door de stukjes amandel heb je al gauw het idee dat je een echte snoepreep naar binnen werkt. Met 20 gram eiwitten bevat de reep voldoende voor een goed herstel.

Deze eitwitreep is zeker een aanrader voor als je toe bent aan wat anders. Je hebt allerlei verschillende smaken, waardoor er zeker een bij zit die ook bij jou in de smaak valt!

2.
Fulfil repen review - beste eiwitrepen
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 29.90

Fulfil - Vitamin & Protein bar - 15 stuks

De Fulfil eiwitreep bevat 20 gram eiwitten per reep. Naast de eiwitten zijn er ook verschillende vitamines toegevoegd. De extra vitamines zorgen voor een betere spierherstel. De meeste herstelrepen hebben een chemische nasmaak, maar dat heeft deze zeker niet. Door de heerlijke smaak is de Fulfil Vitamin & Protein bar erg lekker. Daarom scoort deze Fulfil reep hoog in deze review!

1.
Perfection bar van Body & Fit shop
RATING
5/5
PRIJS*
€ 17.50

De beste eiwitrepen zijn van Body & Fit - de Perfection bar - 12 stuk

In deze crunchy bar zit 20 gram eiwit per reep. Dat zijn voldoende eiwitten die je nodig heb na een run. Daarnaast zijn er geen extra suikers aan toegevoegd. Voor deze test heb ik de raspberry white chocolate geprobeerd en moet zeggen dat hij nog best lekker is.

Deze eitwitreep kost ongeveer € 17,50 per doos (12 eiwitrepen). De repen zijn in veel verschillende smaken te bestellen, zoals de Banana Toffee, Blueberry Milk Chocolate, Coffee & Dark Chocolate, etc.

En de winnaar van de beste eiwitrepen test is geworden ...

De Body & Fit – Perfection bar is voor mij de winnaar. Het bevat de juiste voedingstoffen die mijn lichaam nodig heeft na een zware training. De prijs is vergeleken met andere eiwitrepen ook het laagst en daarom gebruik ik tegenwoordig na elk rondje zo'n herstelreep. De Fulfil – Vitamin & Protein vind ik qua smaak de lekkerst, maar is iets duurder dan de perfection bar. Daarom heeft deze herstelreep een mooie tweede plaats gekregen.

De beste eiwitrepen op een rij

  1. Body & Fit – de Perfection bar
  2. Fulfil – Vitamin & Protein bar
  3. Barebells – Protein bar
  4. Vifit Sport – Vifit High Protein reep
  5. SiS protein bar
  6. Nature Valley – Protein bar
  7. Trek Protein Flapjack herstelreep
  8. PowerBar – Protein plus eiwitreep
  9. Probar – Protein 20g proteïnereep
  10. Isostar – Powerplay Protein reep

Welke eiwitreep neem jij na het hardlopen?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *