Fitness

Van plan om een roeimachine te kopen? Let hier op!

Waar moet je op letten als je een roeimachine gaat kopen voor thuisgebruik?

Wil je thuis aan je uithoudingsvermogen, kracht en weerstand werken? Een roeimachine is een ideaal fitnessapparaat om deze aspecten te vergroten. Ooit gehoord van het gezegde: ‘door de bomen het bos niet meer zien’? Dit geldt voor de vele verschillende roeiapparaten op de markt. Ik leg uit waar je op moet letten als je een roeimachine wilt kopen voor thuisgebruik.

Houdt rekening met de volgende dingen bij het kopen van een roeimachine

Een roeimachine is een flinke investering, maar zeker waard om effectief aan je uithoudingsvermogen, kracht en weerstand te werken. Voordat je dit fitnessapparaat in je winkelmandje plaats wil je er zeker van zijn dat je de juiste koopt. Bekijk en vergelijk het weerstandssysteem, belastbaar gewicht, beschikbare ruimte en het gewicht van de roeimachines.

Weerstandssysteem met of zonder herrie

Er zijn verschillende systemen die weerstand bieden bij een roeimachine. Je hebt roeimachines die gebruiken van een magnetisch weerstandssysteem, maar ook apparaten op water- of luchtweerstand werken. Een roeimachine met een magnetisch weerstandssysteem maakt minder herrie tijdens het roeien, dan op water of lucht. Ben je verplicht om rekening te houden met huisgenoten? Dan past een geruisloze roeimachine misschien beter bij jou.

Belastbaar gewicht van de roeimachine

De meeste roeimachines hebben een belastbaar gewicht van rond de 110 kilo. Ben je zwaarder? Dan doe je er goed aan om een roeimachine te kopen die meer dan 110 kilo kan dragen. Vooral met de kracht die je uitoefent op de machine is het belangrijk dat hij je kracht en gewicht kan houden. Het zou zonde zijn dat de roeimachine snel de geest geeft.

Bedenk vooraf waar je de roeimachine in huis wilt plaatsen

Voordat je een roeimachine koopt doe je verstandig aan om te bepalen waar je het fitnessapparaat wilt plaatsen. Vragen die jezelf moet stellen zijn: Heb je voldoende ruimte om hem uitgestald te hebben staan, of wil je toch een inklapbare versie. Ga je veel slepen met de roeitrainer? Dan is het fijn dat het geen zwaar exemplaar is. Om vooraf deze zaken te bepalen en een roeimachine aan te schaffen die bij jou wensen aansluit, weet je zeker dat je geen miskoop maakt.

Er zijn dus genoeg dingen waar je op moet letten bij een roeimachine kopen. Heb je antwoord op de bovenstaande vragen en vind je een roeitrainer die aansluit bij jou wensen? Je hebt dan jarenlang plezier aan dit apparaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *