Trailrunnen

Bekijk je routes met de GPX viewer app

GPX viewer om je route te zien

Ik heb verschillende artikelen geschreven hoe je een eigen route kan uitstippelen met GPX en waarom deze bestanden ideaal zijn om vooraf een mooie route te bepalen. Het is je gelukt om een GPX bestand te maken of te downloaden, maar nu?! Hoe krijg je de route op je telefoon? Gelukkig zijn daar apps voor, zoals GPX viewer.

Waarom zou je de GPX viewer app gebruiken?

Ben je een fanatieke hardloper, fietser of wandelaar? Dan ben je vast weleens een GPX bestand tegen gekomen. Wanneer je op het internet zoekt naar routes, kan je deze ook vaak downloaden als GPX bestand. Ideaal, want met dit bestand kan je de route op je telefoon of GPS apparaat zetten. Om de route op je telefoon te zetten heb je wel een speciale app nodig. Er zijn verschillende apps te downloaden, maar de GPX viewer is het meest gebruiksvriendelijk. Met de app kan je het GPX bestand omzetten naar een uitgezette route.

Om gebruik te maken van de GPX viewer app heb je wel een mobiele telefoon met GPS-functie nodig. De meeste telefoons hebben zo'n functie tegenwoordig.

De voordelen van de GPX viewer app

Er zijn verschillende apps die gebruikt kunnen worden om een GPX bestand uit te lezen. Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke app? In dat geval raad ik de GPX viewer app aan. Deze is te downloaden in de Apple's App Store en Google Play Store. De voordelen van de GPX viewer op een rijtje:

  • Het makkelijk openen van GPX bestanden
  • Altijd de route bij de hand
  • Continue je huidige positie in beeld
  • Via de routelijn weet jij of je de goede richting op gaat

Waar vind ik een route?

Heb je al de GPX viewer geïnstalleerd op je telefoon, maar je hebt nog geen routes? Er zijn verschillende manieren om aan een GPX bestand te komen. Vaak worden deze bestanden aangeboden als je naar routes zoekt op het internet. Ben je een fanatieke hardloper, zoals ik? Dan kan je ook routes van andere hardlopers downloaden als GPX formaat via Strava. Kan je geen route vinden die aan jouw wensen voldoet? Met afstandmeten.nl kan je zelf een route uitstippelen en die downloaden naar je telefoon. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een route te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *