Beginners

Thuisblijven en toch aan je conditie werken

Thuis je conditie opbouwen

De maatregel om zo veel mogelijk binnen te blijven is funest voor je conditie. Ik merkt het al aan mezelf: na een paar dagen binnen te zitten beweeg ik veel minder dan dat ik normaal doe. Fietsen richting werk zit er niet meer in en ook de verschillende wandelingetjes en de verschillende trappen op en af zijn tot een minimum beperkt. Verschillende instanties hebben wel laten weten, naast dat we zo veel mogelijk binnen moet blijven, om toch aan je beweging te komen. Hoe kan je dan in deze tijd het beste thuis je conditie opbouwen?

Beweging is goed voor je, vooral in deze tijd

Uiteraard is beweging altijd goed voor je, maar in deze tijd mag het zeker niet ontbreken. Is het niet om je lichamelijke gestel, dan is het wel voor je mentale weerbaarheid. Elke minuut van de dag word je geconfronteerd met het corona nieuws, beweging zorgt ervoor dat je hoofd kan legen en het van je af kan zetten. Hiermee voel je niet alleen beter, maar het verlaagt ook je stress. Minder stress is ook weer beter voor je immuunsysteem.

Uiteraard is beweging ook goed voor je lichaam. Het versterkt namelijk je immuunsysteem. Een sterk afweersysteem wil je vooral in deze tijd hebben. Het zorgt ervoor dat als ziektekiemen je lichaam indringen, je meer kans maakt om die strijd aan te gaan.

Hoe kan je thuis je conditie opbouwen?

Gelukkig kan je voldoende thuis doen om aan de juiste hoeveelheid beweging te komen. Er zijn verschillende soorten oefeningen om goed in je vel te blijven zitten, zelfs in deze barre tijden.

Beenspieroefeningen voor thuis

Krachttrainingen

Voor veel krachttraining heb je geen accessoires nodig en kan je deze prima thuis doen. Daarnaast is krachttraining een belangrijk onderdeel voor hardlopers. Je zorgt met krachttraining dat zwakkere onderdelen in je lichaam sterker worden. Hierdoor word je een snellere en bredere hardloper die minder kans heeft op hardloopblessures. Je kan bijvoorbeeld op de grond verschillende buikspieroefeningen doen of als het lekker weer is buiten in de tuin verschillende oefeningen voor de benen uitvoeren.

Buikspieroefeningen die je thuis kan uitvoeren

Traplopen

Het spijt mij voor de mensen die gelijkvloers wonen, maar traplopen is een ideale oefeningen om je conditie op peil te houden. Loop de trap in je huis een aantal keer op en neer. Bouw het dagelijks met een keer uit. Je hoeft trouwens niet gelijk als een malle de trap op te rennen. Een aantal keer op en neer lopen is al voldoende. Je traint hiermee niet alleen je conditie, maar ook gelijk je bovenbeenspieren.

Verschillende apps en tv-programma's om thuis je conditie op te bouwen

In deze vervelende tijdens zijn er wel verschillende programma's op tv om beweging te stimuleren. Als je deze programma's volgt, krijg je voldoende beweging om je conditie op peil te houden. Je zou ook eventueel een app kunnen downloaden met speciale schema's om te zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Een van die apps is bijvoorbeeld ‘Seven'. Volg de instructies in de app en na de lock-down ben jij een stuk fitter dan voordat we begonnen met binnen zitten!

Thuis fitnessen om je conditie op te bouwen

Naast alles wat je hierboven hebt kunnen lezen kan je natuurlijk ook thuis fitnessen. Uiteraard kan dit makkelijk zonder enige fitnessapparaten. Wel is het verstandig om te variëren met verschillende oefeningen. Om het fitnessen thuis wat aangenamer te maken, raad ik wel een fitnessmat aan. Het maakt de oefeningen thuis comfortabeler, waardoor je minder snel opgeeft. Wil je toch voor meer variatie, dan kan je eventuele goedkope attributen kopen. Je kan bijvoorbeeld denken aan weerstandsbanden, fitnessbal of een push-up board.

Ben je op zoek naar fitnessapparaten waarbij je de conditie traint. Dan kom je al gauw in de hometrainers. Gelukkig zijn er ook kleinere apparaten op de markt, die je na het sporten makkelijk kan opbergen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een mini stepper of een stoelfiets.

Wat doe jij thuis om te zorgen dat je conditie op peil blijft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *