Hardlopen

De 6 leukste Santa runs in Nederland

Twee kerstmannen die hardlopen tijdens een santa run

Rond kerst worden er op verschillende plekken in Nederland zogenaamde Santa runs georganiseerd. In plaats van in hun hardloopoutfit, rennen de meeste deelnemers nu rond in een kerstmannenpak. De evenementen zijn dan ook meer voor de lol dan voor het neerzetten van een toptijd.

Het gaat bij deze hardloopevenementen niet om wie de snelste is, maar juist om de gezelligheid. Deze Santa runs staan vaak in teken van een goed doel. Lijkt het jou ook leuk om een keer als kerstman rond te rennen? Dan is het nu je kans

De leukste Santa runs van Nederland:

1. Rotary Santa Run in Gorinchem

De Rotary Santa Run wordt op heel veel plekken in Nederland georganiseerd, maar het begin van deze Santa Run is in Gorinchem. Dit Kerstmannen-hardloopevenement is op zaterdag 22 december. Is Gorinchem net te ver weg? Niet getreurd, je kan op 52 plaatsen in Nederland meedoen aan de Rotary Santa Run.

2. Santa Run Haarlem

Op zaterdag 15 december wordt er in de binnenstad van Haarlem een Kerstmannen-run georganiseerd. Je kan je inschrijven voor twee afstanden: de 3 en de 6 kilometer.

Ben je nog niet zo into het hardlopen? Dat is geen probleem bij dit evenement. De slogan van de organisatie is namelijk: Ren, huppel, dans of wandel 3 of 6 kilometer. Daarom is het voor iedereen toegankelijk. Of je nou wil hardlopen of wandelen, het mag allemaal.

3. Santa Run Wijchen

Zaterdag 23 december zal het centrum van Wijchen tot twee keer toe rood kleuren. De eerste keer tijdens de kids run van 2 kilometer en later op de dag nog een keer tijdens de 5 kilometer. Iedereen is verkleed als Kerstman of -vrouw.

Heb je nou geen Kerstmanpak? Dat is geen probleem bij deze run. Je krijgt namelijk bij je inschrijving een pak cadeau. Daarnaast gaat het overige inschrijfgeld naar het goede doel.

4. Kerstmannenloop Amersfoort

Woon je in het midden van het land? Misschien is deze kerstmannenloop wel wat voor jou! Op vrijdag 21 december wordt in Amersfoort de Kerstmannenloop georganiseerd. Na deze loop is er ook nog een afterparty waar je je voor in kan schrijven. Genoeg entertainment dus.

5. Steven Pig's Santa Run

Helaas is deze editie al uitverkocht, maar door het grote succes zal er waarschijnlijk volgend jaar een nieuwe editie plaats vinden. Op 7 december wordt deze fun run in het centrum van Vriezenveen georganiseerd.

Het grote verschil met andere Kerstmannenruns is dat bij deze run zelfs hindernissen moet bedwingen. Bij de inschrijving krijg je naast je startbewijs ook een kerstmannen-outfit. Zodra je over de finish komt, wacht er nog een mooie medaille op je.

6. Ugly Sweater Run

Iedereen kent ze wel: de foute kersttruien. Ik zal het eerlijk bekennen, ik heb er ook een aantal in de kast liggen. Op zaterdag 15 december vindt in het Vondelpark de Ugly Sweater Run plaats. Trek voor deze 5 kilometer je foutste kersttrui aan (de foutste verdiend zelfs een prijs!) en ren gezellig mee.

Doe jij dit jaar ook mee aan een kerstmannenloop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *