Reviews

Het inspirerende verhaal van Kilian Jornet: Run or Die

Run or Die van Kilian Jornet boekrecensie

Kilian Jornet is een van de meest iconische ultrarunners van deze tijd en zijn boek “Run or Die” is een inspirerende verhaal voor iedereen die geïnteresseerd is in hardlopen en avontuur. Het boek beschrijft zijn levensverhaal en hoe hij zijn passie voor hardlopen heeft omgezet in het bereiken van de meest extreme prestaties, terwijl hij ook zijn relatie met de natuur en het milieu beschrijft.

De cover van Run or Die van Kilian Jornet
RATING
5/5
PRIJS*
€ 15,47

Boek 'Run or Die' van Kilian Jornet

Wie is Kilian Jornet?

Kilian Jornet werd geboren en getogen in de bergen van Catalonië en zijn liefde voor de bergen en het buitenleven is duidelijk in elk hoofdstuk van het boek. Zijn passie voor hardlopen begon op jonge leeftijd, toen hij samen met zijn ouders op zoek ging naar bergtoppen om te beklimmen en te skiën. In “Run or Die” beschrijft hij hoe hij begon met wedstrijden en hoe hij langzaam maar zeker begon te beseffen dat hij meer wilde dan alleen maar wedstrijden lopen. Hij wilde de grenzen verleggen en iets bereiken wat nog nooit eerder was gedaan.

De meest bijzondere prestaties in het boek

Het boek beschrijft enkele van zijn meest opmerkelijke prestaties, zoals zijn recordtijd op de Mount Kilimanjaro en zijn overwinningen in de Ultra-Trail du Mont-Blanc. Maar het beschrijft ook zijn tegenslagen en hoe hij daarmee omging. Zoals zijn eerste deelname aan de UTMB, waarbij hij zichzelf uitputte en uiteindelijk niet de finish haalde. Hij vertelt hoe hij leerde om te gaan met de druk van de verwachtingen van anderen en hoe hij zijn eigen weg vond om zijn doelen te bereiken.

“Run or Die” gaat niet alleen over hardlopen en extreme prestaties. Jornet beschrijft ook hoe zijn liefde voor de natuur en het milieu hem heeft gevormd als persoon en als atleet. Hij beschrijft hoe hij heeft geleerd om te respecteren en te genieten van de natuur om hem heen, en hoe hij heeft geprobeerd om zijn impact op het milieu zo klein mogelijk te maken.

"Run or DIe" Moet je lezen als je van natuur, hardlopen en trailrunning houdt

Het boek is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen, passie en avontuur, en het geeft een unieke kijk op de wereld van ultrarunning en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in hardlopen, avontuur of de natuur, en die wil weten hoe het is om te leven en te trainen als een van de meest iconische ultrarunners van deze tijd.

De cover van Run or Die van Kilian Jornet
RATING
5/5
PRIJS*
€ 15,47

Boek 'Run or Die' van Kilian Jornet

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *