Ultraloop

Ultra running in Nederland: begin aan jouw eigen ultra-avontuur!

Ultra running in Nederland

Als je aan ultralopen denkt, kom je al snel uit op de geweldige tochten in het buitenland, zoals de Ultra Tour Mont Blanc of de Western States in de Verenigde Staten. Uiteraard zijn dit de meest prestigieuze ultralopen ter wereld. Wil jij starten en ooit eens een ultramarathon lopen? Dan zijn deze trailruns misschien te hoog gegrepen. Gelukkig wordt ultra running in Nederland steeds populairder en zijn er verschillende mooie evenementen die je kan lopen.

Wat komt er allemaal kijken bij ultra running in Nederland?

Vorig jaar liep ik mij eerste ultraloop in Nederland: de Indian Summer Ultra van 50 kilometer. Het was een geweldig trailrunavontuur dat ik nooit had willen missen. Deze trailrun had wel heel wat voorbereiding en training nodig. Wat komt er allemaal bij kijken als je eerste ultraloop wil lopen?

Begin met het uitzoeken welke ultraloop in Nederland je erg interessant vindt. Je weet dan direct hoe lang je voorbereiding en training nog duurt. Naast het trainen van duurvermogen is het ook verstandig om het mentale gesteldheid en voeding tijdens het hardlopen te oefenen. Loop voorafgaand een aantal loopjes in hetzelfde gebied. Je weet dan meteen waar je staat qua training en je doet ook wat ervaring op.

De leukste en bijzondere ultra runs in Nederland

Trailrunnen is ontzettend populair geworden de afgelopen jaren. Juist daarom worden er ook steeds meer ultra runs in Nederland georganiseerd. Je vindt de leukste en bijzondere ultralopen hieronder.

Indian Summer Ultra

Het eerste Nederlandse kampioenschap ultra running vond plaats tijdens de Indian Summer Ultra. Met verschillende afstanden 50, 80 en 120 kilometer is er voor zowel beginnende als doorgewinterde ultrarunners een mooie trailrun te kiezen. Tijdens de Indian Summer Ultra loop je door heides, bossen en de open vlaktes van het Drentse landschap.

Mijn trailrunverslag van de Indian Summer Ultra

Sallandtrail

Tijdens de Sallandtrail loop je van Nijverdal naar de Utrechtse Heuvelrug. Ook deze ultraloop heeft verschillende afstanden: de 50 en 80 kilometer. Eens in de 2 jaar is er zelfs een afstand van 100 kilometer. Waar de Indian Summer Ultra aardig vlak is, komt bij de Sallandtrail met de hoogtemeters nog een extra uitdaging om de hoek kijken.

Koning van Spanje

De Koning van Spanje is een echte klassieker van de ultra running in Nederland. In 2020 wordt alweer de 10de editie georganiseerd in het Limburgse landschap. Ultrarunners kunnen zich opgeven voor de 43 en 80 kilometer Koning van Spanje trailrun. Deze trailrun is ook gelijk de koning in hoogtemeters. Tijdens de 80 kilometer ultra run leg je meer dan 2200 hoogtemeters af.

Ultra running in Nederland wordt steeds populairder

Naast de bovengenoemde bijzondere trailrunevenementen worden uiteraard nog veel meer ultralopen georganiseerd. Elk jaar komen er weer nieuwe ultra runs bij. Dit komt omdat ultra running flink aan populariteit aan het winnen is. In de trailrunkalender vind je nog meer van deze geweldige avonturen.

Wat wordt jouw eerste ultrarun in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *