Persoonlijk

Hallo 2020! Wat zijn mijn hardloopdoelen voor dit jaar?

Mijn hardloopdoelen voor 2020

Een nieuw jaar en zelfs een nieuw decennium is aangebroken! Een paar weken geleden keek ik terug op 2019, maar het is nu weer tijd om vooruit te kijken. Wat worden mijn hardloopdoelen voor 2020?

Breinbrekers over mijn hardloopdoelen voor 2020

Vorig jaar stonden mijn doelen zo op papier. Ik wilde namelijk sneller en verder hardlopen met als ultieme doel mijn allereerste ultrarun. Omdat mijn hardloopdoelen ver uit elkaar lagen, vond ik het lastig om ze allemaal te halen. Het uitlopen van mijn droom is gelukt, maar door op duurvermogen te trainen, heb ik veel snelheid verloren. Daardoor heb ik juist mijn twee hardloopdoelen die om snelheid gingen, niet behaald.

Dit jaar wil ik wel haalbare doelen stellen en ook meteen dingen waar ik blij van word. Daarnaast moet ik, door de komst van onze tweede wondertje, wel realistisch blijven en beseffen dat ik minder trainingsuren ga maken. Dat wordt waarschijnlijk niet verder en harder hardlopen, maar kleinere stappen voorwaarts zetten.

Hardloopdoelen waar ik blij van word

Wat ik ook geleerd heb bij het opstellen van hardloopdoelen, is dingen uitzoeken waar ik blij van word. Voor deze doelen wil ik het beste uit mijzelf halen en daar ook het hardst voor werken. Harder hardlopen is leuk, maar ik merkte dat ik niet de motivatie kon vinden om 1 minuut sneller te rennen op de 10 kilometer. Gelukkig heb ik in 2019 op de 5, 10 kilometer en de marathon wel persoonlijke records gelopen, maar dus niet zo snel als gehoopt.

In 2020 wil ik het helemaal anders gaan aanpakken. Mijn hardloopdoelen bestaan niet uit verder en sneller hardlopen, maar uit nog meer mijn passie uitoefenen: trailrunnen. Vorig jaar heb ik schitterende trailruns gelopen en dit zijn toch de momenten die mij het meest zijn bijgebleven. Door de hoofdlampjes verlichte heuvels tijdens de Petzl Night Trail, de schitterende ondergaande zon die de heiden goud kleurden terwijl ik kapot ging in de laatste kilometers van de Indian Summer Ultra en de prachtige bossen rondom Nijmegen, waar ik mijzelf tegenkwam tijdens de Marikenloop.

Geweldig uitzicht over de heide in Drenthe

Mijn hardloopdoel: minimaal 4 schitterende trailrunavonturen

Het gaat mij niet, zoals in 2019 om de kwantiteit, maar juist om de kwaliteit. Ik hoef niet sneller of verder te lopen, ik wil juist meer avontuur beleven en mooie herinneringen maken die mij nog jaren bijblijven. Daarom ga ik voor ieder kwartaal een mooie trailrun uitzoeken, waar ik het beste uit mijzelf kan halen. Vier totaal verschillende avonturen, waar ik hopelijk nieuwe schitterende stukjes natuur ontdek en ook waar ik hopelijk mijzelf weer tegenkom.

Uiteraard probeer ik dit jaar naast deze mooie tochten nog een aantal wegwedstrijdjes te lopen, maar deze zijn vooral bijzaak en loop ik omdat ik er zin in heb. Niet omdat ik elke maand een wedstrijd wil lopen. Met de komst van de kleine kan ik mij juist focussen op de zaken die ik belangrijk vind. Zo hoop ik het meeste uit 2020 te halen!

Wat zijn jouw hardloopdoelen voor 2020? Staat er een mooi avontuur bij jou ook op de planning?

2 gedachten over “Hallo 2020! Wat zijn mijn hardloopdoelen voor dit jaar?

 1. Beste Wim,

  Dank voor je informatieve website, en leuke blogs!

  Mijn hardloopdoel voor 2020 is om minimaal 53x te hebben gelopen (1x per week). En te eindigen met een snelheid van 4min30 per km op de afstand 10 km.

  Didier

  1. Hi Didier,

   Bedankt voor het compliment! Leuk om te horen. Dat is zeker een mooi doel om naar toe te werken. 10 kilometer in 45 minuten is best een hoog tempo. Wat is momenteel al je PR op de 10 kilometer?

   Groet,
   Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *