Na

Chocomelk na het sporten is een prima alternatief op de eiwitshake

Chocomelk na het sporten

Sinterklaas is weer gesignaleerd in Nederland en de kerstman komt er ook weer bijna aan. Naast alles cadeautjes tijdens de feestdagen mag een lekkere warme chocomelk zeker niet ontbreken. Wist je dat chocomelk een goed alternatief is op een eiwitshake? Komt dat even mooi uit in deze tijd. Trakteer jezelf daarom op een lekkere warme chocomelk na het sporten!

Waarom een chocomelk na het sporten?

Tijdens een hardlooptraining of -wedstrijd ontstaat er kleine scheurtjes in je spieren en pezen. Je lichaam heeft naast rust ook eiwitten nodig om te herstellen. Hier komt de chocomelk om de hoek kijken. Chocomelk bevat namelijk relatief veel eiwitten. In plaats van een eiwitshake kan je jezelf dus ook trakteren op een lekkere warme chocomelk na het sporten en laten we eerlijk zijn, een warme chocomelk smaakt veel beter!

In een glas chocomelk zit namelijk al 6,3 gram eiwitten. Dit is uiteraard niet zoveel als een eiwitshake, waar je zelf kan bepalen hoeveel gram eiwitten je in je shake stopt. Maar als je naast de chocomelk ook gevarieerd eet, dan krijg je voldoende eiwitten binnen voor een efficiënt herstel.

Helaas wel chocomelk zonder slagroom

Om het enigszins gezond te houden, zou je de chocomelk zonder slagroom moeten nemen. Slagroom zit namelijk vol met vetten. Je lichaam heeft naast eiwitten ook uiteraard vetten nodig, maar slagroom is niet de juiste keuze er zijn veel betere en gezondere opties.

In slagroom zit namelijk 31 gram vet per 100 gram slagroom. Terwijl je maar 80 tot 100 gram vet per dag nodig hebt voor een goed herstel! Je kan dan namelijk betere gezondere keuzes nemen zoals bijvoorbeeld vis, avocado of noten. In deze etenswaren zitten namelijk naast gezonde vetten ook andere belangrijke vitamines en mineralen.

Neem jij weleens chocomelk na het sporten? Nog nooit geprobeerd? Dan is het zeker de moeite waar om in deze tijd van het jaar je trakteren op een lekkere warme chocomelk na het sporten!

2 gedachten over “Chocomelk na het sporten is een prima alternatief op de eiwitshake

  1. Wat ik me afvraag, in gewone melk zit minstens zoveel eiwitten. Je zou zeggen, dat is dan gezonder, want minder suiker. Of heeft de cacao misschien nog toegevoegde waarde?

    1. Hi Harry, je hebt gelijk dat er net zoveel eiwitten in melk en chocomelk zit. In chocomelk zit iets meer suiker (8 gram per 100 ml). Na het sporten is koolhydraten ook belangrijk om aan te vullen, je hebt namelijk flink wat verbrandt. Je vult met chocomelk ook gelijk dit gat op, met melk minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *