Wedstrijdverslag

Virtual Grizzly100 – De virtuele uitdaging

Virtual Grizzly100 verslag

2020 is het jaar van Corona en dat veel hardlooporganisatoren overstappen naar virtuele hardloopinitiatieven. Bearsports heeft door de virusuitbraak niet de Grizzly100 kunnen organiseren, maar hebben daarvan in de plaats de Virtual Grizzly100. Ik ben groot fan van virtueel hardlopen en daarom heb ik mij ingeschreven voor dit leuke hardloopinitiatief.

Wat is de Virtual Grizzly100?

Bij de meeste virtuele hardloopwedstrijden loop je eenmalig een zelfgekozen route en afstand. De Virtual Grizzly100 is echter wat anders. Je loopt namelijk in de maand juni minimaal 100 kilometer. Heb je deze afstand gelopen, dan heb je de finish gehaald van de Virtual Grizzly100. Dit betekent dat je ongeveer 23 kilometer per week moet hardlopen. Wanneer je de finishlijn hebt behaald van de Grizzly100 krijg je een Buff en een medaille thuisgestuurd. Genoeg motivatie om de 100 kilometer in een maand af te leggen.

Om extra kilometers te kunnen verdienen zijn er elke week Weekly Challenges. Heb je deze challenges behaald krijg je extra meters bovenop je eigen gelopen kilometers. Naast dat het je extra meters oplevert is het ook leuk om deze challenges te volbrengen. Je komt op nieuwe plekken en je stapt regelmatig uit je comfortzone.

Weekly challenges – week 1

De spits is er vanaf. De eerste kilometers zijn gelopen en de challenges van week 1 zijn ook behaald. De challenges van week 1 zijn:

 • Challenge 1: Loop langs een kasteel
 • Challenge 2: Ga met een dier op de foto tijdens je hardlooprondje
 • Challenge 3: Teken een figuurtje in Strava
 • Challenge 4: Loop door de Schoolstraat
 • Challenge 5: Neem tijdens een hardlooprondje 5 stukken zwerfafval mee en gooi het in de prullenbak

De leukste challenge van week 1 was toch wel het figuurtje tekenen in Strava. Het vergt wat uitzoekwerk hoe je exact moet lopen om een figuurtje te kunnen tekenen, maar dat maakt het wel extra leuk!

Weekly challenges – week 2

Deze week heb ik helaas niet de Weekly Challenges kunnen doen van de Virtual Grizzly100. Onze kleine jongen heeft last gehad van verhoging en verkoudheid. Hierdoor mocht ik volgens de GGD en de richtlijnen van de RIVM niet naar buiten. Toch heb ik geprobeerd zo goed en kwaad mogelijk mijn Weekly Challenges van week 2 te volbrengen en uiteraard wat extra kilometers af te leggen in de tuin.

De Weekly challenges van week 2 zijn:

 • Challenge 1: Teken je initialen in Strava
 • Challenge 2: Loop een hardlooprondje met een knuffelbeer
 • Challenge 3: Loop door de Dorpsstraat
 • Challenge 4: Maak gebruik van een openbare speeltuin
 • Challenge 5: Loop door de regen

Deze week waren de challenges wel volledig anders dan de eerste week. Vooral het improviseren om toch te de challenges uit te voeren maakte deze week best leuk om te doen.

De ‘loop door de regen'-challenge heb ik ook behaald. Zelfs zonder dat het met bakken uit de hemel kwam. Benieuwd hoe ik die heb kunnen uitvoeren? Bekijk dan de video van de Virtual Grizzly100 – Week 2 challenges!

Weekly challenges – week 3

Gelukkig is iedereen weer gezond thuis en kon ik dus weer buiten hardlopen. Dat maakt het het behalen van de weekly challenges een stuk makkelijker. Op straat kom je toch net wat meer tegen, om de challenges uit te voeren, dan de paar vierkante meter in de achtertuin.

De weekly challenges van week 3 zijn:

 • Challenge 1: Teken een hartje voor vaderdag
 • Challenge 2: Loop door de Molenstraat of loop langs een molen
 • Challenge 3: Maak een foto van jezelf als een angstaanjagende grizzly in een bosrijke omgeving
 • Challenge 4: Loop met een eerder verkregen medaille
 • Challenge 5: Ga op de foto met een vuilniswagen of -man

Voor een afbeelding tekenen in Strava wilde ik dit keer een groot rondje lopen. De andere challenges in Strava waren meestal niet langer dan een paar kilometer. Nu wilde ik een rondje lopen van minimaal 10 kilometer en tegelijk challenge #1 halen.

Helaas is challenge #5 niet gelukt. Omdat ik meestal vast zit aan de avonduurtjes zijn er weinig vuilniswagens en -mannen te spotten. Ik heb nog een extra rondje gelopen in de hoop dat ik ergens een tegenkwam, maar het is bij een milieustraat gebleven.

Finish van de Virtual Grizzly100 en de Weekly Challenges – week 4

Het einde is in zicht van de Virtual Grizzly100. In plaats van een week hebben we nu 9 volle dagen om de challenges te halen. Daarom zijn het er niet 5, maar 7 deze keer.

De Virtual Grizzly100 challenges van Week 4:

 • Challenge 1: Teken een bloementje met Strava
 • Challenge 2: Loop in het donker
 • Challenge 3: Draag Bearsports uit tijdens een hardlooprondje
 • Challenge 4: Loop door de Kerkstraat of langs een kerk
 • Challenge 5: Loop duidelijk zichtbaar met 2 verschillende sokken
 • Challenge 6: Loop ergens door water
 • Challenge 7: Ga op de foto met al je sportschoenen

Naast de opdrachten moet ik ook nog 30 kilometer hardlopen om de finish te halen van de Virtual Grizzly100. Voor het behalen van challenges kon je extra kilometers verdienen, maar ik wil daadwerkelijk de 100 kilometer aangetikt hebben.

Het was even doorzetten de laatste dagen, maar op 30 juni heb ik eindelijk de 100,7 kilometer gehaald.

Bedankt Bearsports voor het leuke hardloopinitiatief! Ik heb met veel plezier de meeste opdrachten kunnen volbrengen en daarnaast ook nog eens 100 kilometer in een maand afgelegd. Zonder de Virtual Grizzly100 zou ik zeker niet zoveel gelopen hebben in juni!

2 gedachten over “Virtual Grizzly100 – De virtuele uitdaging

 1. Wat een leuke challenges! Een weekvullend programma! Dat houdt de motivatie erin! Ik loop sinds medio vorige maand weer met mijn hardloopgroep, dat zijn 2 trainingen door de weeks. In het weekend kan ik dan nog voor mezelf gaan lopen. De trainster heeft voor ons als challenge een soort wedstrijdprogramma bedacht, waarin er in totaal 7 wedstrijden (deels virtueel, deels met de anderen van de groep) worden gelopen. Voor die wedstrijden krijg je – afgezet tegen je snelst gelopen tijd in 2019 – punten. De 4 hoogst gescoorde wedstrijden tellen mee voor het eindklassement. Ook dit is bedoeld als motivatie om te blijven trainen voor snellere tijden.

  1. Hi Ineke, dat is ook zeker een leuk initiatief! Het is goed om te zien dat in deze tijden toch voldoende ideeën zijn om de motivatie te behouden voor het hardlopen. Ik vond het inderdaad ook lastig om te blijven trainen zonder een doel, maar dit soort initiatieven zorgen er toch voor dat je voldoende hebt om voor hard te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *