Hardlopen

Virtueel hardlopen – veel leuke initiatieven!

Virtueel hardlopen met The Conqueror

Nu alle hardloopwedstrijden zijn afgelast door de Corona ellende van afgelopen weken kan je geen medailles meer binnen slepen. Toewerken naar een hardloopwedstrijd gaat momenteel ook niet meer. Of toch wel? Goed nieuws. Het kan nog steeds door virtueel hardlopen met The Conqueror of een van vele andere leuke initiatieven!

Wat is virtueel hardlopen?

Misschien denk je dat het een computerspelletje is en dat je achter je beeldscherm aan het hardlopen bent, maar dat is het gelukkig niet. Je loopt namelijk nog steeds buiten. In plaats van dat je aan een hardloopwedstrijd meeloopt, moet je een bepaalde afstand lopen om je doel te behalen. Dit kan je in een keer doen of in meerdere rondjes.

In deze video leg ik uit wat virtueel hardlopen is.

Nadat je een rondje hebt hard gelopen, zet je de afstand in de virtuele wereld en houdt hij bij hoe ver je nog moet of dat je wellicht doel al behaald hebt. Als je virtueel hardloopt via The Conqueror, krijg je na het behalen van je doel een gigantische hardloopmedaille thuis gestuurd!

Van een virtuele hardloopwedstrijd van 10 kilometer tot aan de Inca Trail in Peru

Er zijn veel verschillende initiatieven op het gebied van virtueel hardlopen. In deze Corona-tijd worden er steeds meer van dit soort evenementen het wereld wijde web in geslingerd. Je kan deelnemen aan een virtuele hardloopwedstrijd met een afstand naar keuze, jezelf belonen met een mooie medaille of zelfs virtueel de Inca Trail in Peru en de Grand Canyon in de Verenigde Staten lopen.

Zelf heb ik een 10 kilometer hardloopwedstrijd van EPIC runners gelopen, de virtuele Inca Trail van 42,2 kilometer afgelegd en samen met mijn dochter de virtuele 10 van Rhoon gelopen. Hieronder lees je mijn ervaringen met de verschillende virtueel hardloopinitiatieven.

De virtuele 10 van Rhoon kinderloop samen met mijn dochter

Hoe gaat virtueel hardlopen bij The Conqueror in zijn werk?

Je kan via de website van The Conqueror verschillende afstanden kiezen. Daarnaast moet je een account aanmaken bij My Virtual Mission. Als je een afstand hebt afgenomen bij The Conqueror kan je deze koppelen aan je account bij My Virtual Mission. Daarna ben je klaar om te gaan hardlopen!

My Virtual Mission website

Na het hardlopen kan jij je gelopen afstand laten synchroniseren met My Virtual Mission. Dit kan bijvoorbeeld door je Strava account te koppelen aan je account van My Virtual Mission. Als je geen Strava hebt, kan je ook gewoon handmatig je gelopen kilometers toevoegen aan je missie. Als je eenmaal de volledige afstand hebt gelopen, dan heb jij je doel behaald. Na een aantal dagen ontvang je een mooie medaille thuis in je brievenbus!

Wil je ook graag meedoen met één van de vele uitdagingen van The Conqueror? Wanneer je aanmeld via deze link ontvang 10% korting op je eerste inschrijving!

Mijn ervaringen met The Conqueror

Virtueel hardlopen is net even wat anders dan je gewend bent, maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. Het geeft je motivatie om toch weer lekker buiten te gaan rennen. Daarnaast kan je het allemaal alleen afleggen en je loopt dus niet in een groep. Dat is belangrijk in deze Corona tijd, waarbij we afstand van elkaar moeten houden.

Mijn virtueel hardlopen medaille van The Conqueror

Een van de redenen waarom ik regelmatig een hardloopwedstrijd loop, is ook voor de hardloopmedaille die je aan eind van de rit ontvangt. Uiteraard is dat niet de belangrijkste reden, maar ik kijk soms met trots naar mijn mooie tastbare herinneringen van de uitdagingen die ik heb gelopen. Met The Conqueror krijg je een supermooie medaille aan het einde van de rit die zeker niet zal misstaan in jouw bling bling verzameling.

Virtuele hardloopwedstrijd van 10 kilometer

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste virtuele hardloopwedstrijd van 10 kilometer afgelegd. Het was alweer een tijdje geleden dat ik 10 kilometer achter elkaar had gelopen. Voor extra motivatie heb ik me daarom ingeschreven voor de virtuele hardloopwedstrijd van EPIC runners.

Het was een leuke ervaring al lijkt deze manier van virtueel hardlopen, toch meer op een gewone trainingsdag. Uiteraard heb ik net even wat extra mijn best gedaan om een mooie tijd te lopen op de 10 kilometer. Na het behalen van de virtuele finishlijn heb ik mijn activiteit gemaild naar de organisatie. Zij beoordelen mijn inzending en als ik aan alle eisen voldoet krijg ik een mooie medaille thuisgestuurd!

Deze manier van virtueel hardlopen is laagdrempeliger dan ‘The Conqueror'. Het lijkt ook veel meer op daadwerkelijk een hardloopwedstrijd lopen, maar dan alleen en in je eigen omgeving.

Verschillende virtueel hardlopen initiatieven

Uiteraard is The Conqueror en de hardloopwedstrijd van EPIC runners niet de enige initiatieven op het gebied van virtueel hardlopen. De Corona-tijdperk eist om creatief te zijn en daarom komen er steeds meer leuke initiatieven erbij, ook denk ik dat virtueel hardlopen een blijvertje is. Hieronder vind je een lijst met organisator die zich richten op virtueel hardlopen:

 • Virtueelnl.nl: Doe mee aan een 5 of 10 kilometer hardloopwedstrijd en stuur je bewijs via de mail
 • Crowdlauf.de: Daag jezelf uit met een eigen doel en beloon je achteraf met een supermooie medaille
 • Powvirtualrunning.co.uk: Kies een van de vele races en verdien een gave medaille.
 • The Conqueror: Loop een van de magische afstanden, van de Inca Trail tot aan de Route 66
 • Virtualrunners.nl: Schrijf je in voor verschillende leuke seizoensuitdagingen

Heb jij weleens meegedaan aan virtueel hardlopen en wat zijn jouw ervaringen?

4 gedachten over “Virtueel hardlopen – veel leuke initiatieven!

 1. Hallo Wim,

  Als aanvulling hierop: veel hardlopers, waaronder ikzelf, missen vooral de uitdaging, jezelf testen, en tegen anderen lopen. Daarom heb ik op RunnerMaps een iets andere vorm van virtuele wedstrijden gemaakt. Kost niks, geen gedoe met opsturen, alles gaat vanzelf via Strava.

  Je loopt natuurlijk voor jezelf, maar wel tegen anderen. Je tijd wordt bepaald door je gemiddelde snelheid, dus ook of je parcours niet precies is uitgemeten maakt niet zoveel uit. Als je je opgeeft en de activiteit geregistreerd wordt op Strava, kom je in de uitslag.

  Er zijn iedere week wedstrijden van 3, 5 en 10 kilometer, waar je met een paar klikken aan mee kan doen. Van die wedstrijden is ook een seizoensklassement met de beste 5 lopers/loopsters.

  Daarnaast is het ook heel makkelijk om je eigen virtuele wedstrijd te organiseren, bijvoorbeeld voor een testje met je loopgroep. Je stelt een datum, afstand, en deelt de link met de mensen in je loopgroep of vereniging, bijvoorbeeld via Facebook, Whatsapp, e=mail of website. Dan hoef je alleen nog maar achterover te zitten en de uitslagen te zien binnenkomen. Of zelf ook lopen natuurlijk!

  Je kunt het bekijken op http://runnermaps.nl/virtual

  Met vriendelijke groet,

  Harry Oosterveen

  1. Hi Harry,

   Wat een leuk initiatief! Ik zal persoonlijk ook een keer meedoen. Deze week hardloop ik nog niet, door de komst van een kindje afgelopen week heb ik nog niet de energie. Hopelijk kan ik weer volgende week de hardloopschoenen aantrekken.

   Ik wil voor volgende week een blog schrijven over allerlei alternatieven op hardloopwedstrijden en -trainingen in deze corona-tijd. Vind je het goed dat ik jou hardloopalternatief ook opneem in de blog?

   Groet,
   Wim

   1. Hi Wim,

    Gefeliciteerd dan alsnog met de baby! Heb je al een hardloop-buggy?

    Ik ben benieuwd naar je blog komende week, en mooi als je daarin ook aandacht kunt besteden aan de RunnerMaps virtuele wedstrijden! Als je daarbij nog meer informatie nodig hebt, dan hoor ik het graag.

    Met vriendelijke groet,

    Harry Oosterveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *