Persoonlijk

De kogel is door de kerk – de eerste ultra staat gepland voor 2021!

De Airborne Freedom trail 45 kilometer

Eindelijk heb ik weer iets om naar uit te kijken! Ik heb mij ingeschreven voor mijn eerste trailrun in bijna 2 jaar. Het duurt nog eventjes voordat ik aan de start verschijn, maar ik sta nu al te poppelen om te gaan lopen. Deze ultra (nou ja… mini-ultra) stond al langer op mijn verlanglijstje. Op 11 september loop ik de Airborne Freedom Trail van 45 kilometer.

De Airborne Freedom Trail stond al langere tijd op mijn verlanglijstje

Naast het hardlopen door de natuur heb ik mij altijd geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Naast docu’s, boeken en games over de gebeurtenissen toentertijd, ga ik ook graag naar historische plekken. Een aantal jaar geleden ben ik om die reden ook naar Normandië gegaan. Tijdens de Airborne Freedom Trail kan ik trailrunnen combineren met het bezoeken van historische plaatsen waar de Tweede Wereldoorlog is uitgevochten.

Het parcours van de Airborne Freedom Trail staat in teken van Operation Market Garden. De trail begint bij de droppingzone van de geallieerden in 1944, waarbij je langs verschillende historische plekken loopt om uiteindelijk bij de John Frostbrug in Arnhem te finishen.

Is de John Frostbrug een bridge to far?

Voor de Airborne Freedom trail staat een tijdslimiet van 6 uur. Ik begin om 13:00 aan mijn avontuur en moet voor 19:00 gefinisht zijn. Zelfs met een goede conditie wordt 6 uur best een pittige opgave. Laat staan momenteel, nu mijn conditie beneden peil is. Een halve marathon is tegenwoordig al een flinke opgave, laat staan 45 kilometer. Ik moet dus flink aan de bak om er voor te zorgen dat de John Frostbrug niet een bridge to far wordt.

Gelijk is deze trailrunevenement een geweldige test hoever ik sta ten opzichte van mijn ultieme hardloopdoel: 100 kilometer hardlopen. Als ik deze 45 kilometer redelijk kan uitlopen, zonder wekenlang herstel, dan sta ik er goed voor.

Loop jij ook de Airborne Freedom Trail op 11 september?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *