Reviews

Review – Met Stox running socks verbeter je hardloopprestaties

Review van de Stox compressiekousen

Om een snellere en betere hardloper te worden wil je alles uit je hardlooptrainingen halen. Dit kan alleen als je helemaal fris en volledig hersteld aan de start staat van elke training. Hier komen de Stox Running Socks om de hoek kijken. Ik loop nu enkele weken met deze compressiekousen en merk goed het verschil. Hieronder lees je een eerlijke review over de Stox Running Socks.

Hardlopen met de Stox compressiesokken
RATING
5/5
PRIJS*
€ 39,99

Stox Running Socks

Hoe kunnen hardloopsokken je prestaties verbeteren?

Het is geen geheim dat hardlopen met compressiesokken de herstelperiode verkleint. Door hardlopen met deze sokken heb je volgens Stox de volgende voordelen:

  • Optimaliseren van de bloedcirculatie
  • Sneller afvoeren van de afvalstoffen
  • Absorberen van de schokken
  • Afvoeren van zweet en vocht

Door hardlopen met de Stox Running Socks heb je dus minder last dat afvalstoffen in je spieren ophopen en blijven vermoeide benen langer uit. Daarnaast vangen de sokken ook belasting op door het absorberen van de schokken. Je kan dus veel meer uit je hardlooptraining halen, dan wanneer je met normale sokken hardloopt.

Waarom de Stox running socks?

In eerste instantie liep ik met compressiekousen van Compressport. Deze sokken zijn zeker ook van goede kwaliteit, maar in de zomer merkte ik toch dat ik vrij snel last kreeg van zweetvoeten. Tijd om iets anders uit te proberen en zo kwam ik terecht bij Stox. Het grootste verschil was dat de Stox Running Socks een stuk lichter aanvoelde en daardoor ook mijn voeten minder snel warm werden.

Waar blinken de Stox running socks in uit?

Als Stox ergens in uitblinkt is compressiekousen laagdrempelig te maken. Heb je nog nooit eerder hardgelopen met dit soort kousen, dan raad ik zeker de Stox Running Socks aan. In tegenstelling tot veel andere compressiekousen heb je deze snel aan. Je voelt de druk in het begin eventjes, maar daarna heb je er geen last meer van. De sok zit bij de voet net zoals andere hardloopsokken. Genoeg redenen om het een keer uit te proberen!

Ik loop nu een aantal weken met de Stox Running Socks en ik merk dat ik tijdens het hardlopen minder snel last krijg van vermoeide benen. De dag er op heb ik ook zelden spierpijn gehad. Ik was dus weer sneller hersteld om aan mijn volgende hardlooptraining te beginnen.

Zijn er dan geen negatieve punten?

Ten opzichte van hardlopen met normale hardloopsokken of sokken in het algemeen zijn er weinig minpunten. Het enige wat ik kan bedenken is het aantrekken. De eerste paar keer ben je wel even bezig om de compressiesokken aan te trekken. Heb je eenmaal de truc door, dan heb je deze ook zo aan.

Als je de compressiekousen van Stox vergelijkt met andere merken (mijn vergelijking gebaseerd op Compressport). Dan vind ik de compressie van Stox iets minder. Hierdoor voelde de sokken wel iets lichter en minder warm, maar qua druk om de kuiten vond ik de andere iets beter. Al blijft de compressie van Stox zeker nog steeds heel goed, vooral als je nog nooit eerder met dit soort hardloopsokken hebt gelopen!

Al om al is de Stox Running Socks zeker een aanrader en zal ik nog veel kilometers met deze hardloopsokken afleggen!

Hardlopen met de Stox compressiesokken
RATING
5/5
PRIJS*
€ 39,99

Stox Running Socks

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *