Persoonlijk

Dit is mijn derde grote sportliefde

Mijn andere grote sportliefde is skiën

Mijn grootste sportliefdes zijn hardlopen en trailrunnen, maar skiën beoefen ik ook graag. Ik ben als klein jongetje door mijn ouders op de latten gezet en ga nog jaarlijks met veel plezier op wintersport.

Sportief in de natuur

Wat ik zo fijn vind aan hardlopen (en trailrunnen) is het buiten zijn. Tijdens trailruns kom je de meest mooie stukken natuur tegen. Met skiën is dat niet anders. Zodra ik weer in Oostenrijk ben en ik zie de immense Alpen, dan ben ik blij. Dat blijft een adembenemend gezicht. Ik vind het soms jammer dat we deze bergen niet in Nederland hebben. Al denk ik dat ze juist daarom zo bijzonder blijven, omdat ik ze niet dagelijks zie.

Meestal ga ik eind februari op wintersport en heb ik het geluk dat het schitterend weer is: een strak blauwe hemel met een heerlijk zonnetje. Regelmatig lopen de temperaturen in de middag zelfs op tot 15 graden. Mijn ‘eerste terrasjes van het jaar' vinden daarom ook vaak plaats in Oostenrijk. En dat is zeker geen straf!

Tijdens het skiën voel ik mij vrij

Na zeker meer dan 20 jaar skiën, en eigenlijk al die tijd privéles te hebben gehad, weet ik mijn bochtjes wel te maken. Ik blijf sleutelen aan mijn techniek en heb het carven heb ik wel aardig onder de knie. Hierdoor gaat het skiën zelf moeiteloos.

Als het zo soepel gaat en de zon in mijn gezicht schijnt, voel ik me vrij. Dan geniet ik van de sport en van de natuur in Oostenrijk. Als je op de berg staat is het uitzicht schitterend. Je ziet de verschillende bergtoppen en de kleine huisjes in het dal.

Skiën is niet helemaal zonder gevaren

Gelukkig heb ik in al die jaren nog geen blessure opgelopen. Nu we richting de marathon gaan, ben ik wel extra voorzichtig tijdens mijn wintersport. Zo laat ik de extra heuveltjes en ijzige zwarte pistes dit jaar achterwege. De marathon uitlopen met krukken zou een uitdaging zijn, maar niet één die ik zie zitten.

Ik weet namelijk dat een ongeluk zo is gebeurd. Vorig jaar is mijn broer, ervaren skiër, lelijk te val gekomen en daarbij zijn bekken gebroken. Ook heeft mijn vrouw tijdens haar eerste wintersport haar kniebanden gescheurd. Dat ik al die jaren nog niks heb opgelopen is dan ook een klein wonder. Laten we hopen dat ik daar weer een extra jaar bij kan op tellen.

Ben jij ook een wintersport fanaat. En zo ja, wat vind jij zo leuk aan wintersporten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *