Persoonlijk

Happy birthday to me – alweer 31 jaar oud!

Vandaag wordt ik 31 jaar en vier ik mijn verjaardag

Het is 12 februari en dat betekent dat ik weer een jaartje ouder ben geworden. De teller staat inmiddels op 31. Alhoewel ik de afgelopen jaren mijn verjaardag niet altijd heel interessant vond, vind ik het vandaag een mooi moment om stil te staan bij mijn leeftijd. Ik voel me namelijk alleen maar jonger worden in plaats van ouder!

Jaar ouder geworden maar toch jonger voelen

De vakanties die ik heb gevierd, betekenen vaak meer dan alleen het zien van geweldige dingen. Na de vakantie met mijn vrouw, toen nog vriendin, naar Amerika in 2014 bijvoorbeeld, bereikte ik mijn zwaarste gewicht ooit. Ik durfde toen niet op de weegschaal te staan, maar ik denk dat als ik dat wel had gedaan de teller richting de 90 zou lopen. De andere vakantie, onze huwelijksreis naar Nice waar wij een terroristische aanslag overleefden, had geen impact op mijn gewicht, maar deed (en doet) wel enorm veel voor mijn mentale gestel.

Na deze ervaring ben ik fanatieker gaan hardlopen, vooral om met de angsten en nare gedachten om te kunnen gaan. Dit heeft er toe geleid dat ik de gevolgen van de terroristische aanslag beter kon verwerken. Daarnaast merkte ik dat hoe fitter ik mij voelde, hoe beter ik mijn geestelijke problemen kon aanpakken. Momenteel weeg ik rond de 72 kilo, voel ik me mentaal sterker en fysiek een stuk gezonder dan ooi. Dit maakt me jonger dan dat ik de afgelopen jaren ben geweest.

Dankbaar dat ik weer een jaar erbij kan optellen

Na de terroristische aanslag en het op jonge leeftijd overlijden van mijn papa, heb ik nog iets geleerd, namelijk dat niks vanzelfsprekend is. Om soms een moment te pakken om stil te staan bij wat je bereikt heb en van het moment te genieten is belangrijk. Een verjaardag is daar een uitstekend moment voor.

Daarnaast is het ook weer fijn om vooruit te kijken, om weer plannen voor volgend jaar te maken. Waar wil ik staan als ik 32 ben? Hopelijk kan ik deze lijn doorzetten zodat ik mij niet ouder, maar juist jonger voel. Dat lijkt me een fijn streven waar ik zeker aan wil werken.

Happy birthday to me!

2 gedachten over “Happy birthday to me – alweer 31 jaar oud!

  1. Gefeliciteerd Wij, fijne verjaardag!!! Met de mensen die je lief hebt om je heen..
    Mooi verwoord allemaal…

    Veel liefs Chris en Debby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *