Beginners

10 onmisbare tips voor je eerste hardloopwedstrijd

10 tips voor je eerste hardloopwedstrijd

Ik vind het super van je dat je je heb ingeschreven voor je eerste hardloopwedstrijd! Die finish haal je sowieso en vast ook binnen een uitstekende tijd. Om goed aan de start de verschijnen bij je eerste hardloopwedstrijd heb ik 10 onmisbare tips voor je waar je op kan letten.

1. Zet een dag van tevoren alles klaar

Zorg ervoor dat je de avond van tevoren al je spullen al klaar hebt gelegd. Hierdoor merk je dat je misschien nog eten mist of je telefoon nog moet opladen. Door deze vroege check kan je bijna niets vergeten.

2. Hardloopwedstrijd met koud weer

De meeste hardloopwedstrijden zijn in het voorjaar of in het najaar en dan kan het ‘s ochtends flink koud zijn. Het is verstandig dat je zo lang mogelijk warm gekleed blijft en je je spullen kwijt kan. Hierdoor kan je makkelijk met laagjes werken en hoef je niet heel warm of juist te koud gekleed te starten.

3. Nodig je vrienden & familie uit

Het leukste aan je ervaringen is het delen met anderen. Nodig daarom je vrienden en familie uit om je aan te moedigen. Kunnen ze ook gelijk je spullen bewaren tijdens het lopen (zie puntje 2!)

4. Regel een locker

Als je bij niemand je spullen kwijt kan, is het verstandig om een locker te regelen bij de organisatie. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige plek voor je portemonnee of sleutels.

5. Neem genoeg eten en drinken mee

De organisatie regelt vaak wel drinken onderweg en bij de finish, maar het is altijd fijn om vooraf wat te kunnen drinken of te eten. Daarnaast is het lekker om naast de banaan van de organisatie ook wat nog wat anders bij de hand te hebben.

In deze video geef ik je nog extra tips voor een goede voorbereiding richting je eerste hardloopwedstrijd

6. Verken de route

Als je de de mogelijkheid hebt om het parcours te verkennen, dan is dat zeker verstandig om te doen. Op die manier weet je hoelang de route is en wat je allemaal onderweg kan verwachten.

7. Loop een extra rondje tegen de zenuwen

De dag van tevoren rust nemen is verstandig. Mocht je toch opeens last krijgen van zenuwen, loop dan een klein rondje hard. Hou het wel bescheiden en loop niet direct 15 kilometer.

8. Bekijk de weersverwachting

De ene dag kan het zomers zijn, terwijl de dag daarop het met bakken uit de hemel komt. Zorg ervoor dat je gekleed bent op het type weer en check dus van tevoren de weersverwachting.

9. Zoek een wedstrijd waar je je goed bij voelt

Er zijn honderden verschillende hardloopwedstrijden met verschillende afstanden, locaties en ondergronden. Kies de ronde die bij jouw niveau past en waar jij je goed bij voelt.

10. Vergeet vooral niet om te genieten

Je doet dit voor je plezier! Vergeet dat vooral niet. Sommige stukken in de wedstrijd zijn zwaar en de kans is groot dat je afziet, maar hou vol en geniet.

10 tips voor jouw eerste hardloopwedtrijd

De 10 tips voor een goede voorbereiding richting jouw eerste hardloopwedstrijd. Met deze tips sta jij vol zelfvertrouwen aan de start van je grote hardloopavontuur en ga jij zeker de finishlijn halen.

  1. Leg de dag van te voren alles klaar
  2. Kleed je op het type weer
  3. Nodig je vrienden en familie uit
  4. Regel een locker van te voren
  5. Neem voldoende eten en drinken mee
  6. Verken de route van te voren
  7. Loop een extra rondje tegen de gezonde wedstrijdspanning
  8. Bekijk de weersvoorspellingen voor jouw grote dag
  9. Schrijf je in voor een hardloopwedstrijd die bij jou past
  10. Vergeet vooral niet te genieten!

Heb jij je al ingeschreven voor je eerste hardloopwedstrijd of twijfel je nog? Wat was jouw eerste hardloopwedstrijd en hoe lang is dat al geleden dat jij aan de start stond van je eerste hardloopavontuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *