Reviews

REVIEW – Lekker warme handen met de The North Face handschoenen

The North Face Etip handschoenen voor hardlopen

In de wintermaanden is het fijn om met warme kleding hard te lopen. Een goed paar hardloop handschoenen zijn met koud weer geen overbodige luxe. Voor kerst heb ik The North Face Etip handschoenen gekregen. In de tussentijd heb ik de hardloop handschoenen van The North Face aardig kunnen testen, zowel tijdens het hardlopen als op de fiets.

The North Face Etip handschoenen

Deze elastische handschoen houden niet alleen je handen warm, maar zijn ook geschikt voor outdoor activiteiten. Ik gebruik ze naast hardlopen ook graag voor op de fiets. De handschoenen zijn uitgevoerd met een lichte heatseeker-isolatie die voor de nodige warmte zorgt. De synthetische laag aan de binnenkant van de handschoen zorgt voor een goede grip op bijvoorbeeld je mobiele telefoon.

Door de Etip technologie is het zelfs mogelijk om je smartphone te bedienen, zonder dat je de handschoenen uit hoeft te doen.

Goede pasvorm en heerlijk warm

The North Face Etip handschoenen zitten als gegoten. Door de extra voering voelt de handschoen zacht aan. Na een tijdje heb je niet eens door dat je de handschoenen draagt. Diezelfde voering zorgt ook voor dat geen last heb van de koude wind en daarom je handen warm blijven. 

Met hardlopen krijg ik echter wel snel te warme handen. Omdat de handschoenen niet ademen en ook niet goed het zweet afvoeren, had ik al snel zweterige handjes. Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen, dat ik het al snel warm heb en ook snel zweet. Met wandelen en op de fiets krijg ik het gelukkig minder snel warm en heb ik geen last dat de handschoenen slecht ademen.

Smartphone bedienen met je handschoenen

Je handschoen uitdoen om even snel je mobiel te bedienen is onhandig, vooral tijdens het hardlopen. Door de Etip vingertoppen is het mogelijk om je touchscreen te bedienen. Het werkt redelijk mijn smartphone herkent bijvoorbeeld dat ik op mijn scherm druk. Het enige nadeel is dat je vinger door de handschoen een stuk groter is. Daarom druk je regelmatig verkeerd. Verwacht dan ook niet dat je hele verhalen kan typen met de handschoenen aan. Muziek aanzetten, telefoon opnemen of snel even wat doen op je mobiel is wel zeker goed te doen. 

De conclusie van The North Face handschoenen

Persoonlijk loop ik liever helemaal niet met handschoenen. Soms laat het winterweer dat niet toe en dan is dit een fijn paar hardloop handschoenen. Vooral het kunnen blijven gebruiken van je mobiele telefoon is handig, zonder dat je daar de handschoenen voor hoef uit te doen. Zo kan ik toch een favoriet nummer opzoeken in Spotify. Het enige nadeel is dat de handschoen niet goed ademt en geen vocht afvoert.  De The North Face handschoenen zijn voor rond de 40 euro te verkrijgen bij de meeste outdoor winkels.

Rating: 7/10

Mijn Youtube Trailrunning channel cover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *