Wedstrijdverslag

Ik rende de marathon van Rotterdam!

Wedstrijdverslag Marathon Rotterdam met medaille

Eindelijk is het zover, de marathon van Rotterdam. Dat wordt mijn grootste sportprestatie ooit! De voorbereiding is niet optimaal geweest. Mijn verste duurloop eindigde op 25 km en door de koude winter heb ik niet in de warmte kunnen trainen.

In de week van de marathon had ik gelukkig wel een goede voorbereiding. Ik liep geen blessures op, stapelde een berg koolhydraten en nam genoeg rust. Daar kon het dus niet aan liggen.

De race

Op de dag zelf was spanning  goed te voelen en ik kreeg kippenvel bij iedere startschot. Aangezien ik in het laatste startvak stond, kon ik er iedere keer van genieten. 

De eerste 10 kilometer gingen soepel. Het was gelukkig niet warm en ik liep iets onder mijn normale tempo. Rond het 10km punt stonden vrienden die me aanmoedigden, waardoor dit stuk vrij makkelijk voorbij ging.

Zelfs tot de 21,1 km punt ging het op zich nog redelijk. Mijn moeder stond op dit punt met een voorraad gelletjes klaar zodat ik de andere helft kon uitlopen. Het werd een stuk warmer en ik voelde ook dat mijn tempo na dit punt snel terug liep.

Gelukkig was het tot aan het Kralingse Bos goed te doen. Door alle aanmoedigingen van het publiek werd je naar voren geschreeuwd. Maar eenmaal bij het bos aangekomen, kwam de man met de hamer. Ik had geen energie meer, mijn lichaam was oververhit en ik zag mensen aan de kant van de weg liggen die niet meer verder konden. Ik liep van drankpost naar drankpost en nam genoeg tijd om te drinken en te koelen met sponsen.

Ook bij het bos stonden vrienden om mij aan te moedigen en later kwam mijn schoonzus op de fiets om een stuk met me mee te rijden. Dit hield me op de zwakste momenten op de been, aangezien het echt wel regelmatig door mijn hoofd gespookt heeft om te stoppen. Uiteindelijk kwam ik op het punt van 36km. Zelfs al zou ik alleen nog maar lopen vanaf dit punt, dan zou ik het alsnog halen. Dit gaf me weer moed en kracht, omdat ik nu zeker wist dat ik de finish zou zien!

Op de Coolsingel

Na het bos rende je weer richting de stad, waar weer veel publiek stond om je door de laatste kilometers heen te schreeuwen. Mijn lichaam wilde niet meer, maar ik wist dat ik het zou halen. Met een sjok-tempo kwam de finish steeds dichterbij! In de laatste bocht stonden mijn vrouw, dochter, broer, schoonmoeder en nog meer vrienden om me aan te moedigen. Ik weet niet hoe het er voor hen eruit zag, maar het oogde vast niet al te soepel.

Na die bocht kwam de finish in zicht. De Coolsingel was één en al kippenvel. Ik ervoer het als een tunnel van geluid, het mooiste gedeelte van de hele marathon. Je moet er een pokke-eind voor rennen om eindelijk daar te komen, maar als je eenmaal op de Coolsingel bent, dan is het het allemaal waard! 

Doel bereikt

Mijn eerste doel van het jaar is bereikt: ik heb de marathon van Rotterdam uitgelopen! Helaas heb ik mijn gewenste eindtijd van 4 uur en 20 minuten niet gehaald, maar dat bleek achteraf ook niet realistisch. Mijn uiteindelijke doel werd het uitlopen van de marathon en dat is gelukt binnen het tijdslimiet van 5 uur en 30 minuten.

Mijn eindtijd was 5 uur en 12 minuten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *