Beginners

Veters strikken voor je gaat hardlopen is toch niet zo moeilijk?

Veters strikken voordat je gaat hardlopen

Je hebt waarschijnlijk al je veterstrikdiploma behaald toen je je nog jong was. Ikzelf uiteraard ook. Toch kwam ik er pas vorig jaar achter dat ik mijn veters van mijn hardloopschoenen altijd verkeerd strikte. Nooit gedacht dat ik op mijn dertigste levensjaar nog gewezen moet worden op hoe ik mijn schoenen aantrek. Nu weet ik gelijk wel hoe ik mijn veters moet strikken van mijn hardloopschoenen voordat ik ga hardlopen.

Hardloopschoenen hebben een extra gaatje

Als je goed naar je hardloopschoenen kijkt hebben ze een extra gaatje boven aan je schoen. Ik dacht altijd dat je maar één van de gaatjes moest gebruiken. Aan de hand van de breedte van je voet kies je het gaatje. Bij een brede voet het onderste gaatje en bij een smalle voet juist de bovenste. Dit bleek allemaal totale onzin. De twee gaatjes hebben een hele andere functie!

Veters strikken voordat je gaat hardlopen

De twee gaatjes hebben daadwerkelijk een functie. Door je veter eerst via het onderste gaatje te steken en daarna de bovenste ontstaat er een lusje. Steek de veter door het tegenovergestelde lusje om daarna op een normale manier je veters te strikken.

Door het gebruik van de lusjes wordt de druk beter verdeeld over de hardloopschoen tijdens het hardlopen. Daarnaast sluit de schoen veel beter om je voet. Niet alleen aan de bovenkant, maar ook bij de hiel sluit de schoen beter. Doordat de hardloopschoen beter om je voet sluit ontstaat er ook minder wrijving. Een fijne bijkomstigheid die zorgt dat je minder last hebt van blaren.

Fijner hardlopen door je hardloopschoenen goed te strikken

Sinds ik gewezen ben op het juist strikken van de veters, gebruik ik altijd deze techniek om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Omdat de schoen veel beter om de voet sluit loopt het veel prettiger. Het verschil met ouderwets je schoenen strikken is echt enorm. Het voelt net of de hardloopschoen als een sok past.

Omdat de hardloopschoen beter om je voet sluit heb je direct onbewust een betere loophouding. Een betere loophouding is niet alleen prettig tijdens het hardlopen, maar verkleint ook de kans op hardloopblessures.

Gebruikte jij deze techniek ook al om je veters te strikken van je hardloopschoenen?

2 gedachten over “Veters strikken voor je gaat hardlopen is toch niet zo moeilijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *