Hardlopen

Hoe hou jij je aan je goede hardloop voornemens?

Hoe hou jij je aan je goede hardloop voornemens?

De jaarwisseling is weer geweest en het is alweer 2 januari. Het is ook weer de tijd voor goede voornemens. Hoe ga jij je aan je goede voornemens houden? Of heb je nog geen hardloop doelen voor 2019 opgesteld? 

Begin het jaar goed

Om je goede voornemens vol te houden is het belangrijk in een ritme te komen, kies bijvoorbeeld een aantal dagen, waar je altijd op wil gaan hardlopen. Dan voelt het na een tijdje ook niet meer als moeten, maar als onderdeel van je dagelijkse leven. Begin daarom het jaar gelijk goed en sla de eerste week niet meteen over. 

Wees daarentegen niet te streng voor jezelf. Een keer overslaan is niet erg, het moet alleen geen gewoonte worden. Als je juist streng voor jezelf bent en je kan echt een keer niet hardlopen, voelt dat snel als falen. Het belangrijkste is een goede balans te vinden. Dit doe je door voldoende hard te lopen, zodat je ook een keer te kan overslaan.

Stel realistische doelen

Het leukste aan goede voornemens is het behalen daarvan. Dit geldt uiteraard ook voor je hardloop voornemens. Stel haalbare doelen in plaats van onrealistische. Meeste mensen geven hun goede voornemens op, omdat ze hun doelen niet behalen. Juist het behalen van je doelen geeft motivatie om verder te gaan. Kies daarom voor haalbare doelen.

Beloon jezelf ook eens als je doelen hebt bereikt. Hier heb je vanaf het nieuwe jaar naar toe gewerkt. Het is fijn om daar ook eens bij stil te staan, kijk eens terug naar de weg die je heb afgelegd om het punt te bereiken waar je nu bent. Ook nu is de tijd om een nieuw doel te bedenken, zodat je daar weer naar toe kan werken. 

Wat zijn jouw goede voornemens? Wat doe jij om aan je goede voornemens te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *