Persoonlijk

Mijn blog over trailrunning en hardlopen is live!

Welkom op mijn persoonlijke blog over hardlopen en trailrunnen

Jij kijkt naar mijn website over hardlopen en trailrunnen en ik vind je nu al te gek! De reden waarom ik deze blog ben begonnen, is omdat ik graag mijn hardloopbelevenissen met je deel. Ik ben wat hobby's betreft best wel wispelturig. Sommige deed ik een tijdje en andere hobby's verdwenen alweer voordat ik er goed en wel aan gewend was. Hardlopen bleek echter mijn grote sportliefde en dat doe ik nu al een paar jaar met veel plezier.

Hardlopen als uitlaatklep

Daar zaten wel regelmatig ‘rustpauzes’ van enkele maanden tussen. De laatste 2  jaar ren ik echter harder dan ooit en heb ik er onwijs veel plezier in. Ik ontdek dat mijn gebrek aan discipline nog niet helemaal is verdwenen, maar dat maak ik goed met mijn enthousiasme.

In juli 2016 hebben mijn vrouw en ik een terroristische aanslag in Nice meegemaakt. Door veel te wandelen en hard te lopen, heb ik het nodige weer op een rijtje gekregen. Daarnaast zorgt hardlopen ervoor dat mijn lichaam fit blijft en ik mentaal sterker ben.

Door alle ervaringen heb ik geleerd om alles uit het leven te halen en het hardlopen zorgt ervoor dat ik onwijs hard geniet van alle mooie dingen.

Mijn nieuwe doel

In 2018 heb ik de marathon van Rotterdam gelopen en ik dacht dat als ik dat doel zou bereiken, ik wel het meeste uit mijn lichaam had gehaald. Niets is minder waar! Juist na het lopen van de marathon heb ik behoefte aan een nieuwe uitdaging. Omdat je natuurlijk niet moet overdrijven, begin ik rustig. Namelijk met een ultramarathon.

Ik ontdekte dat deze meestal gelopen worden op trails (onverharde wegen) en er ging een nieuwe wereld aan mogelijkheden open. In hetzelfde jaar als de marathon liep ik ook mijn eerste trail van 21,1 km: de Vaalserbergtrail. Dit was mijn eerste stap naar mijn nieuwe doel, maar uiteraard lees je hier ook alle andere stappen die ik ga nemen om mijn doel te behalen.

HARDLOPEN

Van hardloopschema's, wedstrijdverslagen, blessurevrij blijven, trainingen en nog veel meer.

TRAILRUNNEN

Leer meer over mijn nieuwe passie trailrunnen. Van beginnende trailrun tips tot trailrun verslagen.

Er is meer dan rennen alleen!

Ik schrijf niet alleen over mijn weg naar de ultramarathon toe, maar ook over de randzaken van het hardlopen. Zo wil ik graag beginnende hardlopers van informatie te voorzien door middel van (product)reviews, het adviseren van runs, hardloopschema's, voedingsadvies en persoonlijke ervaringen.

Kijk rond en laat vooral een reactie achter onder het artikel. Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt!

7 gedachten over “Mijn blog over trailrunning en hardlopen is live!

    1. Hoi Petra, wat leuk om te horen! Als je op zoek ben naar specifieke informatie, laat het me weten! Dan kan ik daar zeker onderzoek naar doen!

      Wim

  1. Geweldig om te lezen dat het hardlopen je zo pakt en ook helpt. Ik ga je zeker volgen.
    Trailrunning is niet mijn ding, maar leuk dat het jouw past…

    1. Hoi Michael, hardlopen is echt een uitlaatklep geworden en omdat ik er zoveel plezier in heb, onderzoek ik graag van alles om betere hardloper te worden! Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *