Hardlopen

‘Ik kan niet hardlopen omdat ik te druk ben’ en 7 andere smoesjes die zorgen dat jij niet rent

Ik kan niet hardlopen vandaag om verschillende smoesjes

Met mijn hardloop-enthousiasme zit het wel goed. Maar als het aankomt op discipline, dan ben ik een natte krant. Regelmatig spoken er smoesjes door mijn hoofd. Ik kan niet hardlopen vandaag omdat ik … en dan zijn er altijd voldoende redenen te verzinnen om niet te gaan. Zo heb ik de 7 ergste smoezen op een rij gezet

“Ik kan niet hardlopen omdat iedereen me uit lacht”

Dit is vooral wat je zelf bedenkt, niet wat anderen van je denken. Jij bent tenminste wel naar buiten gegaan om hard te gaan lopen. Je had ook, net als de rest, op de bank kunnen blijven zitten.

“Ik heb een blessure”

Probeer je gedachte te verzetten en je focus niet op de pijn te leggen. Luister bijvoorbeeld naar muziek of ga met iemand samen hardlopen. Zo heb je jouw gedachten niet bij de pijn.  Je kan bijvoorbeeld bedenken of je echt pijn heb of zou je nog wel een sprintje kunnen trekken als je ziet dat de metro bijna vertrekt zonder jou?

“Ik kan niet hardlopen vandaag, want ik heb het druk”

Juist als je het druk heb is het fijn om even te gaan hardlopen. Het hoef geen uren te duren, al ben je maar even geweest. Zo ben je met je gedachten niet meer bij je drukke week, maar krijgt je hoofd wat rust.

“Ik ben niet snel genoeg”

Iedereen is begonnen waar jij ook ben begonnen. Hardlopen gaat ook niet om snelheid, maar dat je op een actieve en gezonde manier bezig ben. Niet iedereen is even snel of goed als Usain Bolt. Als je nou echt sneller wil lopen, dan is het verstandig om interval trainingen te doen.

“Ik zie toch geen progressie”

Je bent al weken aan het hardlopen, maar je boekt totaal geen progressie. Dit zie je niet in een week, maar juist over een langere periode. Vergelijk je rondjes eens met een paar maanden terug. Door juist niet te gaan, boek je al helemaal geen progressie.

“Ik heb geen zin vandaag”

Deze smoes gebruik ik meestal. Maar ik weet dat als ik mijn hardloopkleding aanheb en eenmaal hardloop, dit gevoel als sneeuw voor de zon is verdwenen. “Ik kan niet hardlopen omdat ik geen zin heb” is geen smoes!

“Ik kan niet hardlopen want het regent”

Ook deze smoes staat hoog op mijn lijstje. Als je echter goede hardloopkleding heb, dan kan je deze smoes niet meer gebruiken. Tegenwoordig vindt ik het heerlijk om in de regen hard te lopen. Het loopt namelijk een stuk fijner dan afgelopen zomer met temperaturen boven de 30 graden.

Wat zijn jouw smoesjes om niet te gaan hardlopen? Of ben je zo bikkel dat je nooit een training overslaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *